Vanaf 2023 zal AGF-groothandel Faby, met vestigingen in het Alte Land en op de groothandelsmarkt van Bremen, de producten van het Visbekse groentebedrijf Gemüsebau Niemöller exclusief afzetten in de regio Bremen. Het reeds bestaande en succesvolle partnerschap tussen teler en retailer zal dus verder worden geïntensiveerd, bevestigen beide ondernemingen.

Gemüsebau Niemöller teelt een breed assortiment aan komkommers en tomaten volgens de modernste normen, bijvoorbeeld op kokossubstraat en met biologische gewasbeschermingsmiddelen. Een deel van de groenten wordt nu nog via de eigen standverkoop op de Bremer groothandelsmarkt afgezet, maar deze groothandelsdivisie zal in het nieuwe jaar volledig door Faby worden overgenomen.

"Wij kopen al jaren het hele assortiment van Gemüsebau Niemöller, van komkommers tot tros- en kerstomaten en bijzondere rassen als Safari- en San Marzano-tomaten. Daardoor kunnen wij van april tot midden/eind november hoogwaardige en vooral regionale tomaten aanbieden," aldus Maximilian Mellenthin, inkoper en verkoper bij Faby Fruchtgroßhandel & Co op de groothandelsmarkt van Bremen.


Heiko Faby, Clemens Niemöller en Maximilian Mellenthin

Goede naamsbekendheid, weinig klachten
"Momenteel is het tomatenseizoen in zijn eindfase," vervolgt Mellenthin. "Er zijn nog voldoende producten beschikbaar, maar we zullen waarschijnlijk in week 47 de laatste partijen van de oogst van dit jaar ontvangen. Hoewel de koopkracht van de consument afneemt door de stijgende inflatie, blijft de vraag naar regionale groenten en fruit groot en stabiel. Alleen de aankoophoeveelheid per klant, of het nu gaat om wekelijkse markthandelaren, retailers of restaurants, is iets lager dan gewoonlijk. Onze groothandelsklanten waarderen echter vooral het Niemöller-label, ook al worden buitenlandse producten meestal tegen iets lagere prijzen aangeboden. Door de hoge kwaliteitsnormen van de teler en het navenant lage klachtenpercentage is de prijs ook gerechtvaardigd."

Foto's: Faby Frucht / Gemüseanbau Niemöller

Voor meer informatie:
Maximilian Mellenthin
Faby Fruchtgroßhandel GmbH & Co KG
Großmarkt Bremen
Tel.: +49 421 551241
grossmarkt@fabyfrucht.de 
www.fabyfrucht.de  

Stephan Niemöller
Gemüseanbau Niemöller GmbH & Co. KG
Hogenbögen 21
49429 Visbek
Tel.: +49 171 73 56 11 6
info@visbeker-tomate.de 
www.visbeker-tomate.de