Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

E-learning helpt ondernemers met goed werkgeverschap

Voor ondernemers die overwegen om met personeel te werken en voor werkgevers zonder HR-achtergrond, is sinds 1 november de e-learning ‘Help, ik ben werkgever’ beschikbaar. Ruim 100 ondernemers hebben zich aangemeld voor de e-learning. Inmiddels hebben de eerste deelnemers de e-learning doorlopen. Aanmelden is gratis en gaat via de website van Werkgeverslijn.

Aan de slag met goed werkgeverschap
Er komt best veel kijken bij goed werkgeverschap, geeft adviseur Diana Eleveld van de Werkgeverslijn aan. Verschillende vormen van arbeid brengen verschillende risico’s en kostenplaatjes met zich mee. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn, zodat je een afgewogen keuze kan maken.

De online cursus heeft een praktische en informatieve insteek. Hoewel sommige deelnemers in de evaluatie van de e-learning aangeven dat ze het niveau als ‘simpel’ ervaren, blijkt uit de eerste resultaten van de deelnemers dat er over bepaalde onderwerpen verkeerde beeldvormingen bestaan. Zo denkt 30% van de deelnemers dat de stelling ‘loonkosten van eigen medewerkers vallen altijd lager uit dan de loonkosten van een uitzendkracht’ onjuist is.

‘Ook voor werkgevers zonder HR-achtergrond is het nuttig om de e-learning te doorlopen’, aldus Eleveld. ‘Het kost slechts 1,5 uur van je tijd en je weet daarna of de kennis die je hebt van werkgeverschap ook daadwerkelijk klopt of niet. Maar liefst 53% van de deelnemers aan de e-learning is bijvoorbeeld in de veronderstelling dat je als ondernemer niet aansprakelijk bent als de uitzendkracht te weinig betaald krijgt door een uitzendbureau. Ze beseffen niet dat zij informeel de werkgever zijn van uitzendkrachten en dus ook aansprakelijk gesteld kunnen worden bij onjuiste behandeling van de uitzendkrachten. Mocht je met een uitzendbureau werken, dan adviseren wij om het uitzendbureau goed en kritisch te beoordelen. Hoe je dat doet, lees je op deze pagina.’

Aanmelden e-learning
De e-learning is nog t/m 30 november beschikbaar. Aanmelden is gratis en de eerste 50 deelnemers die de e-learning doorlopen ontvangen een presentje per post. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.werkgeverslijn.nl/onlinecursus.

Bron: Werkgeverslijn, Beeld: Greenport Duin- en Bollenstreek

Publicatiedatum: