Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De garagedeur is een van de belangrijkste onderdelen van een passieve zonnekas"

Passieve zonnekassen kunnen een manier zijn om de stijgende energieprijzen tegen te gaan. Tegelijkertijd is het cruciaal om op de kleinste details te letten als het gaat om het werken met flinterdunne marges. In hun nieuwste video legt het in het westen van Canada gevestigde Verge Permaculture het belang uit van een geautomatiseerde garagedeur voor passieve zonnekassen.

"De garagedeur is een van de belangrijkste onderdelen van een passieve zonnekas," zeggen ze. "Deze wordt geactiveerd op basis van een kleine computer en een thermostaat die bepalen wanneer de kas te warm is."

Ze leggen verder uit dat wanneer de temperatuur 25 graden Celsius bereikt, de deur automatisch opengaat. "We krijgen enorme ventilatiemogelijkheden", zeggen ze. "Dit voorkomt dat de kas naar de 30-35 graden Celsius gaat, wat zo'n beetje de drempel is voor planten om gezond te blijven."

Het advies van Verge Permaculture is dus om een automatische garagedeur te nemen als je van plan bent een passieve zonnekas te bouwen.

Publicatiedatum: