Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stoffels Foods verzorgt afzet drie Israëlische courgettetelers

"Onvoorziene late start, maar goede vooruitzichten Israëlische courgettes"

Tholen - Het Israëlische courgetteseizoen gaat bij Stoffels Foods om onvoorzienbare omstandigheden dit jaar later van start. "Helaas hebben wij vrijdag pas met de eerste binnenkomst. Normaliter is dat een maand eerder, maar het zaad heeft te lang vastgelegen bij de Israëlische douane", vertelt Patrick Stoffels.

Hij heeft vertrouwen in een goed seizoen. "Het Hollandse seizoen is bijna ten einde. Ongetwijfeld zal Spanje ook weer een productie hebben, maar de Israëlische courgettes hebben hun plek inmiddels wel verworven op de markt."  Of de Israëlische telers kunnen profiteren van de hoge stookkosten in Nederland, is volgens Patrick maar de vraag. "Ook in Israël zijn de kosten hoger."

"Ik mag dit jaar voor een drietal Israëlische telers het product verdelen en daar ben ik erg trots op. In totaal verwacht ik dit jaar een volume richting de 120.000 kg te vermarkten. Ook gaan we weer starten met Fleur de courgette uit Israël. De courgettes verkopen we aan groothandels door heel Europa, er is niet echt specifiek één land dat eruit springt."

Voor meer informatie:
Patrick Stoffels
Stoffels Foods
Kemperhof 8
3135 RS Vlaardingen
+31 (0)6 30038482
patrick@stoffelsfoods.nl