Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer Marokkaanse AGF-exporteurs betreden Europese markt

De Marokkaanse exporteur Fructimoor betreedt dit seizoen voor het eerst de Europese markt met prognoses van 800-1200 ton tomaten, courgettes en paprika's.

Het bedrijf steunt op een netwerk van plantages in de regio Souss. Mostafa Mohattan, commercieel directeur van Frutimoor: "We hebben verpakkingsstations in de regio Agadir geselecteerd die allemaal volgens Europese normen werken. Wij hebben met deze stations overeenkomsten gesloten, waardoor wij alleen de beste kwaliteit kunnen selecteren."

Fructimoor heeft zich voorbereid op het exportseizoen door deel te nemen aan internationale beurzen en zich te verzekeren van aanwezigheid in Frankrijk. Mostafa: "Wij ontvangen onze producten in Frankrijk met onze eigen middelen. Hierdoor kunnen we de kosten beperken en de kwaliteitscontrole op de laatste kilometer verzekeren."

Het streven naar een kwaliteitsproduct is aanwezig in alle activiteiten van het bedrijf, verzekert Mostafa. "Alleen producten die voldoen aan de eisen van onze Europese en wereldwijde klanten worden beschikbaar gesteld voor export. Wij voeren voortdurend kwaliteitscontroles uit bij onze leveranciers."

Met het voorbeeld van de allereerste exportzending vervolgt Mostafa: "Als we het voorbeeld nemen van de ronde Marokkaanse tomaat die massaal in de horeca wordt gebruikt en die we eind november in Frankrijk leveren, bieden we kwaliteit en kalibers die heel dicht bij het Spaanse aanbod liggen en gebruiken we verpakkingen van hoge kwaliteit."

De eerste leveringen van Fructimoor zijn bestemd voor de hub van Perpignan. Het bedrijf wil daarna uitbreiden naar de rest van Europa en de Scandinavische landen; en is ook op zoek naar klanten in het Midden-Oosten, Afrika, Aziƫ en de Verenigde Staten. Mostafa besluit: " Wij bieden een product van goede kwaliteit aan wanneer de markt daar behoefte aan heeft."

Voor meer informatie:
Mostafa Mohattan
Fructimoor
+33659752318
+212656873543
contact@fructimoor.com
fructimoor.com