4% meer tomaten op markt gebracht door Spaanse telersvereniging Coexphal

Volgens een raming van de Spaanse telersvereniging Coexphal zullen de aangesloten telers in 2022/23 ongeveer 4% meer conventionele tomaat op de markt brengen.

Pruimtomaat zal met een aandeel van 46% de meest verkochte tomaat zijn. Ten opzichte van vorig seizoen zal er 1% meer van op de markt worden gebracht. Trostomaat zal een stijging van 13% laten optekenen, terwijl cherrytomaat het enige type tomaat is dat terrein zal prijsgeven (-3%).

De grootste groei bij telersvereniging Coexphal zien we bij bio-tomaat: +15%. Dat komt door de forse toename van de afzet van trostomaat (+25%), de meest geteelde soort deze herfst-winter in het bio-segment. Ook cherrytomaat (+10%) en losse tomaten (+9%) zitten in de lift, terwijl de biologische pruimtomaat de negatieve trend van voorgaande jaren voortzet (-10%).

Bij de conventionele paprika wordt een krimp van 2% verwacht, waardoor de trend van de vorige seizoenen omkeert. De California paprika zal met een aandeel van 57% de meest verkochte soort zijn, en dan vooral de rode versie. De Lamuyo paprika gaat met 1% vooruit, maar van puntpaprika’s zal naar verwachting 10% minder op de markt worden gebracht.

Voor biologische paprika’s verwacht men een toename van de verkoop. Net als bij het conventionele product zal de California paprika meer dan de helft van de afzet voor zijn rekening nemen (51%).

Komkommer, aubergine en courgette
Komkommer, aubergine en courgette van conventionele teelt zullen licht negatieve cijfers vertonen. De afzet van het biologische product zal forser dalen: aubergines -13%, lange komkommers -9% en courgette -1%.

Bron: aenverde.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.