Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Beter vind je ze niet"

Full LED-belichte aardbeienteelt levert 'Rolls Royce' onder de aardbeien

Bij Royal Berry is de oogst van Sonata uit de vroegste planting van start gegaan. Het gaat om een aardbeienoogst uit de belichte teelt onder full LED-belichting. Jan van Genderen is erg in zijn nopjes met de productie. "Dit zijn op dit moment de Rolls Royce onder de aardbeien. Beter vind je ze niet."

De aardbeien van onder LED-belichting hebben volgens de teler een 'super Brix-smaak' en een goede houdbaarheid. De teler verzorgt zelf het verpakken. "Alle verpakkingen zijn mogelijk." Ook voor de daghandel is nog product beschikbaar bij de teler die dit jaar een nieuwe kas liet bouwen. 

In de nieuwe kas is 6,5 hectare onbelicht en 5,5 hectare belicht. In de belichte kas hangt full LED-belichting die dimbaar is. "Afgelopen winter hebben we hier ervaring mee opgedaan in een bestaande kas die met LED is uitgerust", vertelde Jan dit najaar

De productie uit de andere kas volgt over drie weken. De belichte teelt is in twee stukken geplant. De teelt die nu in productie is gegaan moet tot half januari verse aardbeien geven. “Daarmee gaan we proberen ook voor een stuk het gat te vullen wat er kan gaan vallen doordat telers die vroeger zijn gaan planten eerder uit productie lopen.” De andere helft van de teelt gaat nog iets langer door. “Daar willen we met de feestdagen een productiepiek hebben en door produceren tot eind januari.” 

Voor meer informatie:
Royal Berry
+31 263255434
info@royalberry.eu 
www.royalberry.eu