Tholen - Met de feestelijke decembermaand voor de deur kwamen ruim 500 belangstellenden uit de horecawereld af op de Vega & Vegan Taste Experience bij Van Gelder. De horecaleverancier lanceerde een groot aantal smaakvolle en breed inzetbare plantaardige opties voor chefs en cateraars om de groeiende behoefte van gasten naar vegan en vega in te vullen. Van vlees- en vis-vervangers tot verschillende inspirerende opties die als bijgerecht kunnen dienen. Alle mogelijkheden waren aanwezig om een schitterend bord op te kunnen maken. 


Gerrit van Gelder liep met klanten rond op de Taste Experience

Klik hier voor de fotoreportage

Het is een nieuwe stap voor het bedrijf die heel bewust is ingezet. Het is de hoogste tijd om de menukaart te verduurzamen én verrijken met meer plantaardig, vinden ze in Ridderkerk. En die beweging moet vanuit de AGF-sector worden ingezet. “We moeten niet alleen tomaten en komkommers blijven leveren, maar de lekkerste plantaardige producten. Deze ontwikkeling moeten we binnen de AGF-sector proberen te houden en daarin meerwaarde bieden door innovaties. Als we het overlaten aan andere sectoren, gaan die ermee vandoor”, aldus Gerrit van Gelder, die alvast de voortrekkersrol heeft gepakt.


Paddenstoelen zijn populair als vleesvervanger

De afgelopen maanden heeft Van Gelder hard ingezet op het ontwikkelen van een Vega en Vegan assortiment waar foodservice een feestelijke menukaart mee kan samenstellen. Voor ieder wat wils, het assortiment helpt om gerechten en daarmee de menukaart compleet te maken zonder vlees en vis. “We hebben over de hele wereld gezocht naar producten die geheel plantaardig zijn en meerwaarde bieden in de keuken. Daarbij was niet enkel gemak een belangrijk criterium. Ook is er veel geïnvesteerd om de juiste smaken te vinden, plantaardig eten moet immers niet ten koste gaan van de beleving, vinden we in Ridderkerk. Met dit assortiment willen we de horeca ontzorgen en streven we ernaar Nederland een stukje gezonder en duurzamer te laten eten. We werken hiervoor nauw samen met leveranciers en doen zelf aan productontwikkeling”, vertelt Gerrit.


Gedroogd jackfruit zorgt voor de meaty bite

In de gastronomie krijgen planten steeds vaker een plek in de spotlight. “Er is groeiende behoefte van gasten aan vegetarische en veganistische alternatieven voor vlees of vis. Dat is voor horeca vaak lastig in te vullen en met deze assortimentsuitbreiding die ze vandaag hebben kunnen proeven gaan we hen daarin helpen en nog verder uitbreiden. Dit is pas de start”, besluit Gerrit.

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
+31 (0)6 17 94 65 50
gvangelder@vangeldernederland.nl        
www.vangeldernederland.nl