Momenteel staat Brazilië voor grote uitdagingen op het gebied van verduurzaming van de land- en tuinbouwsector. Heeft u een innovatieve oplossing op het gebied van landbouw of tuinbouw? En bent u benieuwd naar uw zakelijke kansen in Brazilië? Ga dan van 29 januari tot en met 2 februari 2023 op economische missie naar twee belangrijke deelstaten van Brazilië: Minas Gerais en São Paulo.

Brazilië is één van de grootste land- en tuinbouwlanden ter wereld. Er is veel vraag naar agrologistiek, uitgangsmaterialen, kassenbouw, circulaire landbouw, technologie, logistieke oplossingen en Nederlandse kennis. Deelname aan deze missie is interessant voor Nederlandse agri-tech bedrijven en kennisinstellingen met innovatieve oplossingen, en die interesse hebben in zakendoen en samenwerken met Brazilië.

Concrete kansen in Brazilië
De missie eind januari 2023 wordt speciaal georganiseerd voor ondernemingen op zoek naar concrete zakelijke en innovatie kansen op het gebied van agri-tech in Brazilië. Zij leggen contact met potentiële zakenpartners, besluitvormers, relevante Braziliaanse organisaties en de overheid. In het programma is ook bezoek aan vooruitstrevende Braziliaanse agri-tech bedrijven en instellingen opgenomen en kan worden gebruikt van matchmaking met Braziliaanse bedrijven in São Paulo en Minas Gerais.

Zelf sturen op resultaat
Deelnemende organisaties zijn uiteraard zelf aan zet. Toch wordt het resultaat van de missie geconcretiseerd aan de hand van briefings over concrete zakelijke kansen in Brazilië, een georganiseerd evenement met potentiële zakenpartners, individuele matchmaking, diners en recepties met belangrijke zakenpartners en besluitvormers. Ondernemingen zijn uiteraard zelf aan zet om hier goed en concreet op in te spelen.

Deelname, kosten en aanmelden
Het voorlopige programma is te vinden via de website van RVO.nl, met eveneens de mogelijkheid direct te registreren voor deze missie. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 25 november as. De voertaal is Engels, met waar nodig vertaling naar het Portugees en vice versa. Deelname kost € 500 per organisatie exclusief btw (max. 2 personen per organisatie; iedere extra persoon kost € 250 exclusief btw).