Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Situatie kasgewassen Almería en Granada week 44

Volgens het rapport over de staat van de kasgewassen in week 44, gepubliceerd door de Informatiedienst van de Andalusische gewestelijke overheid, ging de vruchtzetting bij tomaten in de kassen in Níjar, eens de temperaturen stabieler werden, de goede kant op. In de eerste week van november werden er in de streek al allerlei soorten tomaten geoogst.

De paprikaplanten kwamen al in productie en er werden geen vruchtzettingsproblemen gerapporteerd.

De oogst in de auberginekassen ging gestaag door. Nieuwe aanplanten kwamen met iets vertraging in productie in vergelijking met andere jaren. De komkommers groeiden goed door en er werd ook al stevig geoogst.

In de kassen van het westen van Almería moesten de meeste paprika's nog op maat komen, al werden er ook voldoende kilo’s geoogst van allerlei rassen. De latere aanplanten zaten in hun bloei of vruchtzetting en er werd volop gesnoeid en opgebonden.

Er werden brandhaarden van Thips Parvispinus gedetecteerd in Adra, Balanegra, Roquetas de Mar en El Ejido, zo rapporteerde onlangs het Andalusische Netwerk voor Meldingen en Fytosanitaire Informatie (RAIF).

In de tomatenkassen bevonden de meeste planten zich in de vruchtzettingsfase en begon de oogst van de trostomaat. Pruimtomaat en Daniela waren volop in de oogst.

Bij de vroege aubergines was de oogst begonnen en de meeste vruchten waren nog aan het groeien. Er waren ook gewassen in hun vroegste stadia van groei. Die werden opgebonden en gesnoeid.

In de komkommerkassen werd volop geoogst en bij courgettes zag je alle groeistadia, van net geplant en planten in bloei, tot vruchtzetting en oogst. Er werden zelfs al einde cyclus-planten gerooid.

In Granada, in de kassen aan de kust, werden cherrypruim, cherrytros- en losse cherrytomaten geoogst. De afgelopen dagen heeft de productie een hoogtepunt bereikt en zijn de prijzen met 15% gedaald.

Er werden ook verschillende soorten komkommers geoogst, zowel lange als korte. Er was geen overdreven aanbod en bij sommige soorten trokken de prijzen omhoog. In Motril-Salobreña werden zowel snij- als sperziebonen geoogst, al waren er ook nog planten die volop in de groeifase zaten. In de kuststreek werden groene en rode puntpaprika’s en chilipepers geoogst.

Bron: aenverde.es

Publicatiedatum: