Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Certificatieplicht bij verkooppunten: Ook Vomar en Albert Heijn Skal-gecertificeerd

Al meerdere malen publiceerde Skal over de certificatieplicht bij verkooppunten. Vanaf 2021 geeft Skal invulling aan de certificatieplicht voor verkooppunten van biologische producten zoals beschreven in de Europese regelgeving, door middel van toezichthouden, certificeren en informeren. Ondertussen hebben vele winkeliers die daadwerkelijk certificatie- of aanmeldplichtig zijn, zich gemeld bij Skal, en ook velen zijn inmiddels gecertificeerd. Ook de grotere ketens gaan over op certificatie. Onlangs heeft Skal een certificaat mogen uitreiken aan Lidl, en nu nemen ook Vomar en Albert Heijn het certificaat in ontvangst.

Betaalbaar en toegankelijk
Klaas de Boer, Directeur Buying & Merchandising bij Vomar geeft aan: "Als discounter willen we biologische producten betaalbaar en voor meer consumenten toegankelijk maken. Certificering via Skal is een wezenlijk onderdeel van deze strategie waarmee we naast die lage prijs ook de kwaliteit van biologische producten aan onze klant kunnen garanderen."

1500 biologische producten
Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn: "Wij hebben als Albert Heijn het grootste aanbod biologische producten. Inmiddels hebben we 1500 biologische producten in ons hele assortiment en dat breiden we iedere week verder uit. Door certificering via Skal kunnen wij onze klanten onverpakte biologische producten aanbieden."

Betrouwbaar biologisch
Skal streeft naar een betrouwbare biologische sector, zodat de consument er vanuit kan gaan dat bij de aankoop van een biologisch product, het ook daadwerkelijk biologisch is. Doordat ook de grotere ketens overgaan op certificatie, komt de consument in aanraking met een breder assortiment aan betrouwbare biologische producten.

Voor meer informatie: info@skal.nl en www.skal.nl 

Bron: Skal

Publicatiedatum: