Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schenkeveld vernieuwt compleet wagenpark in het Westland met ‘goede karren’

Schenkeveld is een tomatenteler die de afgelopen 4 jaar is verdubbeld in areaal. Met de afronding van de bouw in 2022 van het kassencomplex in Rijsenhout is het areaal verdubbeld naar 85 hectare. Schenkeveld werkt hiermee aan optimalisatie en groei voor een stabiele toekomst.

Een bekende uitspraak van Schenkeveld is: passie voor perfectie. Om alles zo perfect mogelijk te doen heeft Schenkeveld ervoor gekozen om het gehele wagenpark op de 4 locaties in het Westland, goed voor 40 hectare, te laten vernieuwen. Het gaat hierbij om ruim 80 buisrailwagens van Berkvens met RVS afwerking inclusief doopbakken.

Leon Schenkeveld informeerde bij Sander Zuidgeest van Steenks Service naar 'goede karren' die lang mee gaan en niet worden aangetast door de desinfectiemiddelen die veelvoudig in de tomatenteelt worden gebruikt om zo de virusdruk laag te houden. ‘Buisrailwagens zijn het hart van ons bedrijf. Het was na 10 jaar weer tijd om onze oude karren te vervangen, zodat we zo min mogelijk stil komen te staan. We waren op zoek naar goed werkende karren die lang mee gaan. Daarnaast wilden we onze oude karren inruilen en goede service bij de nieuwe karren’, aldus Leon.

Uiteindelijk kwam Leon samen met Sander uit bij de Berkvens GL-D buisrailwagen serie. Deze wagens voldoen aan de nieuwste Europese wet- en regelgeving, wat betekent dat het personeel veilig kan werken. Daarnaast is er gekozen voor een stukje maatwerk door alle buisrailwagens te voorzien van een RVS-afwerking. ‘De laatste jaren zien we veelal bij tomatenkwekers dat buisrailwagen kapotgaan bij het bedieningspaneel door de grote hoeveelheid desinfectiemiddel die wordt gebruikt om de virusdruk te verlagen. RVS is een duurzaam materiaal en wordt nauwelijks aangetast door deze desinfectiemiddelen,’ aldus Sander.

Om het plaatje compleet te maken is elke kar uitgerust met een RVS doopbak van Steenks Service. De doopbakken voorkomen virusverspreiding binnen de kas. Zo gaat er een timer lopen wanneer je aan het werk bent op de kar. Als de timer voorbij is dan wordt dit met een led statuslamp weergegeven en dan moet je je handen dopen om weer te kunnen rijden. Met deze nieuwe uitrusting kan Schenkeveld weer minimaal 10 jaar vooruit.

Voor meer informatie: 
Sander Zuidgeest                                          
Steenks Service                                          
Jan van de Laarweg 1                                 
De Lier                                                           
+31 (0) 651 687 505                                    
+31 (0) 174 510 266            
sander@steenks-service.nl                         
www.steenks-service.com 

Schenkeveld
Woudseweg 146
Schipluiden
+31(0)152512490
info@schenkeveld.co 
schenkeveld.co            

Publicatiedatum: