Als internationaal opererende machineleverancier, onder andere voor de aardappel- en groententechniek, is Euro-Jabelmann Maschinenbau al vele jaren een vaste exposant op veel vakbeurzen. Op de expoSE van dit jaar in Karlsruhe zal het Niedersaksische bedrijf de Jafix UA3 onder de aandacht brengen, een moderne verkoopautomaat voor verschillende aardappelen en/of uien als losse goederen. 

Zonder voorafgaande weging en zonder verpakkingsmateriaal worden de goederen in de doseerinrichting met drie containers van elk 100 liter geplaatst. Deze zijn in een afsluitbare behuizing van aluminium gelamineerde sandwichpanelen geplaatst. De consumenten kunnen individueel een keuze maken met behulp van de SysTec-weegunit met een weegbereik van 1 tot 5 kg. "In deze automaat worden de goederen pas na de keuze van de consument afgewogen en los in een meegebracht bakje gedeponeerd. Hierdoor hoeven de producten niet vooraf door de teler gewogen en verpakt te worden", zegt directeur Gitti Veurink-Bosmann. 


Gitti Veurink-Bosmann op de Potato Europe van dit jaar

Aandacht voor duurzaamheid
Een bijkomend voordeel voor het milieu is dat er verpakkingsmateriaal bespaard wordt door de losse afgifte van de producten, vervolgt Gitti. "Er is hierbij speciale aandacht voor duurzaamheid, wat uiteindelijk zowel in het belang is van de verkoper als van de consument. Want de teler hoeft geen extra verpakkingsmateriaal te kopen, en de consument hoeft op zijn beurt geen afval weg te gooien."

Daarnaast is het model uitgerust met een cashloze betaalunit voor betaling met pinpas of smartphone. Dit moet de automaat optimale bescherming tegen vandalisme bieden. De producten worden door de consumenten in zelf meegebrachte bakjes meegenomen. Het assortiment kan op verzoek worden uitgebreid. Tot de optionele opties behoren een zonnepaneel voor de stroomvoorziening en antivriesverwarming, aldus het bedrijf.

Bezoek het bedrijf op de expoSE 2022: hal 2-H27 

Foto's: Euro-Jabelmann Maschinenbau GmbH 

Voor meer informatie:
Gitti Veurink-Bosmann
EURO-JABELMANN Maschinenbau GmbH
Wilsumer Str. 19 - 21
D-49847 Itterbeck, Duitsland
Tel: +49 (0)5948-9339 15
info@euro-jabelmann.de 
www.euro-jabelmann.de