Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handelsverbod klasse II aubergines in Andalusië voorbij

Een week geleden werd in Andalusië besloten tijdelijk geen klasse II aubergines op de markt te brengen om (extra) overaanbod en als gevolg daarvan lage prijzen te voorkomen. Dinsdag 8 november is door de Raad van Bestuur van de Interprofessionele Organisatie voor Groenten en Fruit van Andalusië (Hortyfruta) besloten het verbod op te heffen.

Hortyfruta stelt, 'na een grondige analyse', een 'gunstige marktontwikkeling te zien'. 


Prijsval aubergines, gevolgd door een stijging van de prijs na de marktingreep. Gecombineerde weergave meerdere veilingen via agropizzara.com 

Hortyfruta
Hortyfruta is in 2007 opgericht om de belangen van de Andalusische kassector te verdedigen. De organisatie vertegenwoordigt de gehele teelt en afzet van groenten en fruit uit de kassen van heel Andalusië: tomaten, paprika's, komkommers, courgettes, aubergines, sperzie- en snijbonen, meloenen en watermeloenen.

De bedrijven die zijn aangesloten bij de verenigingen die deel uitmaken van de interprofessionele organisatie brengen 3.256.094 ton groenten en fruit op de markt, goed voor een waarde van € 3,191 miljard. In het huidige seizoen vertegenwoordigt Hortyfruta 44.653 hectare kasteelt, 19.364 telers en 112.835 directe banen. Het vertegenwoordigt 82% van de teelt van voornoemde producten in de Andalusische kassen.

Voor meer informatie:
Hortyfruta - Frutas y Hortalizas de Andalucía
Ctra. de Málaga n.º 44, 3.ª Planta
04002 Almería (Spanje)
Tel: +34 662 388 055
[email protected]
www.hortyfruta.es

Publicatiedatum: