Driscoll's heeft de overname van Berry Gardens Limited (BGL), de verkoop-, verpakkings- en distributie-eenheid van Berry Gardens Growers Limited (BGG), afgerond.

Driscoll's teelt zachtfruit in meer dan 21 landen en verkoopt deze in meer dan 60 landen. Berry Gardens Limited is een Britse leverancier van zachtfruit en teelt al meer dan 20 jaar de variëteiten van Driscoll's. 

De overname werd in juni van dit jaar aangekondigd, waarbij beide partijen het erover eens waren dat het Britse teeltseizoen van 2022 niet moest worden onderbroken.

"Deze overname ondersteunt onze visie om 's werelds grootste bedrijf in zachtfruit te worden, waarbij we levens verrijken. Het VK is de tweede grootste markt voor zachtfruit in Europa. We zijn ervan overtuigd dat daar nog veel groeimogelijkheden zijn," zegt Russell Allwell, directeur van Driscoll's Europe, Middle East & Africa. "De waardeketen van Berry Gardens heeft een eersteklas infrastructuur, nauwe historische banden met Driscoll en belangrijke kennis en ervaring. We zullen flink investeren in het VK om nieuwe klanten aan te trekken, nieuwe mogelijkheden te creëren en een lang en succesvol lokaal seizoen mogelijk te maken in 2023 en daarna."

De fusie van de twee bedrijven begon op dinsdag 1 november.

"Onze klanten zullen profiteren van investeringen, innovaties en groei en de Britse consumenten krijgen 52 weken per jaar zachtfruit van hoge kwaliteit," zegt Nick Allen, algemeen manager van Berry Gardens Limited. "Berry Gardens Growers blijft toegang houden tot eersteklas variëteiten en Driscoll's biedt toegang tot een markt met ruimte voor groei en het beste zachtfruit ter wereld."

Geen wijzigingen
De fusie begon op 1 november. De sfeer was er een van 'business-as-usual' en 'het beste van twee werelden'. "Er worden in het VK geen wijzigingen doorgevoerd, tenzij deze essentieel zijn om de twee bedrijven op elkaar af te stemmen. We gaan op zoek naar elkaars sterke kanten en willen daarvan profiteren," zegt Allen, die algemeen manager blijft van Berry Gardens en ook plaatsneemt in het EMEA-managementteam van Driscoll's.

"We zijn een familiebedrijf dat al vijf generaties bestaat en daarnaast zijn we het grootste bedrijf ter wereld voor zachtfruit, dus we hebben wel wat ervaring," zegt Allwell. "We staan bekend om onze innovaties en consistente groei in elk land waarin we actief zijn. We willen hier graag hetzelfde doen."

Relaties met de telers, die bij Berry Gardens Growers Ltd. horen, blijven goed volgens Driscoll's 'omdat zij de enorme waarde en mogelijkheden van Driscoll's zien op het gebied van volumegroei.'

Voor meer informatie:
Nick Woods   
Driscoll's
07723 021894
nick@sunnysideupcomms.co.uk 
www.driscolls.com