Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Constante vraag naar Hollandse tomaten"

Ralf Wisser, directeur van het gelijknamige bedrijf dat gevestigd is in het Frischezentrum Frankfurt, koopt momenteel wekelijks ongeveer 200 kratten tomaten à 3-7 kg per stuk uit Nederland in. De vraag is momenteel constant en vertoont geen bijzondere pieken of dalen. Voor de rest ziet hij een evenwichtige vraag naar alle producten.

Ralf omschrijft de stemming in het Frischezentrum Frankfurt vorige week als "vrij somber en onzeker". "Bedrijven met klanten uit de horeca zaten tijdens de pandemie in een moeilijke situatie. Zij zijn natuurlijk blij dat deze fase voorbij is. Tegelijkertijd was er bij ons bedrijf toen sprake van een goede afzet, wat momenteel eerder niet het geval is." Tot de klanten van Ralf behoren onder andere gespecialiseerde retailers, weekmarkthandelaren en kleine markthallen.

De verhoging van het minimumloon heeft bij zijn bedrijf geen effect gehad wat betreft de inflatie, maar hij verwacht dat de energiekosten, verpakkingskosten en dergelijke zich zullen laten voelen. "Momenteel bevinden we ons nog in de veilige haven van onze bestaande leveringscontracten, tenminste wat energie betreft. Zodra dat is afgelopen en de prijzen tegen die tijd nog niet terug zijn op het niveau van voor de crisis, dan zullen wij ons daar zeker meer zorgen over maken."

Voor meer informatie:
Ralf Wisser
Ralf Wisser GmbH
Frischezentrum Frankfurt
Tel: +49 (0) 69 / 50 00 42 19 0
Josef-Eicher-Straße 10
D-60437 Frankfurt/Main, Duitsland
info@ralf-wisser-gmbh.de
www.ralf-wisser-gmbh.de 

Publicatiedatum: