Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kogelbrief en brandstichting: Teler Paul doet verhaal in tv-uitzending over huisvesting arbeidsmigranten

Voor het eerst deed teler Paul Franssen gisteravond publiekelijk zijn verhaal. De teler uit De Lier werd, sinds bekend werd dat hij zijn kas wil verkopen om plaats te maken voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten, bedreigd. Meermaals werd er brand gesticht en ook ontving hij een kogelbrief. De buurt is tegen de plannen van uitzendbureau Tradiro. In de uitzending van Zembla bleek dat zij gelijk krijgen en dat de gemeente Westland voorlopig geen bouw toelaat.

In de tv-uitzending blijkt dat moeizame totstandkoming van huisvesting van arbeidsmigranten geen uitzondering is. Onder meer Frank van Gool van Otto Work Force en Michel Daems van A-mi-ce hebben plannen voor realisatie van grootschalige huisvesting. Beide heren stellen in de uitzending dat gemeentes niet meewerken. Frank benaderde met plannen voor de bouw van woontorens 15 gemeenten, maar mocht tot nu toe slechts 1 toren bouwen. Michel kreeg 'nee' te horen bij 6 gemeentes.

Zembla zoomt in de uitzending ook in op hoe de huisvesting nu is ingericht. Kritisch is men op het SNF-keurmerk, dat goede huisvesting moet garanderen. Controles, opgenomen in de uitzending, laten zien dat het keurmerk verre van waterdicht is. Als voorzitter van SNF, Koos Karssen, daarmee geconfronteerd wordt, wijst hij onder meer op privacywetgeving die onaangekondigde controles zou tegenhouden en op rekensommen die laten zien dat in ieder geval 3,5 vierkante meter voor slapen gegarandeerd is door SNF. 

Bekijk de hele uitzending hier terug.

Publicatiedatum: