Begin deze week bracht Glastuinbouw Nederland een persbericht naar buiten over de noodzakelijke steun voor de glastuinbouw op korte termijn, vanwege de spilfunctie van de sector voor de energietransitie. Daarin werd ook de verruimde staatssteun vanuit Brussel meegenomen. Aanleiding genoeg voor de media om daar aandacht aan te besteden, met name in uitzendingen op radio en televisie. Na de woorden is het wachten nog op de daden van het kabinet, stelt de belangenbehartiger bij onderstaand overzicht van media-activiteiten. 

Het NOS Journaal (18.00 uur en 20.00 uur) besteedde dinsdag 1 november aandacht aan Klimaatdag. Daarin ook een item over de glastuinbouw met inbreng van Edith Bentvelsen, directeur bij Ter Laak Orchids, en van Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Glastuinbouw Nederland. De uitzending is hier terug te zien.

Diezelfde dag kwam Adri Bom-Lemstra aan het woord bij BNR Nieuwsradio. Via deze link is die uitzending te beluisteren.

Ook specialist Klimaat en Energie Alexander Formsma stond de media te woord naar aanleiding van de TEK-regeling van het Kabinet en de reactie daarop van Glastuinbouw Nederland. Kijk hier terug wat hij woensdag 2 november zei bij RTL Z.

De berichten van Glastuinbouw Nederland over de aanwezigheid van Adri Bom-Lemstra bij de Vaste Kamercommissie EZK op donderdag 3 november en over de maatregelen van de Europese Commissie zijn onderstaand terug te vinden.

Bron: Glastuinbouw Nederland