Op de Internationale Conferentie over Agroferomonen en Biologische Bestrijding, die reeds aan de vijfde editie toe is, zullen de nieuwste ontwikkelingen worden gepresenteerd op het gebied van technologische hulpmiddelen voor plaagbestrijding. Het evenement vindt plaats op 16 en 17 november in het El Batel Auditorium in de Spaanse stad Cartagena. 

De eerste dag begint met een lezing van Owen Jones, van Lisk & Jones Consultants (Verenigd Koninkrijk), die zal gaan over het gebruik van feromonen, biologische bestrijding en andere hulpmiddelen in de tuinbouw van de toekomst. Daarna volgt een eerste blok gewijd aan tuinbouwgewassen, waarin aandacht wordt besteed aan verschillende plaagbestrijdingstechnieken en de biologische bestrijding van fytoparasitaire nematoden. Dit blok behandelt ook een technologisch hulpmiddel voor de bestrijding van het PepMV-virus en het gebruik van de biostimulant Bacillus atrophaeus Abi 05. 

Het tweede blok zal worden gewijd aan bosbouw en akkerbouw: biologische bestrijding van de Chinese wesp, bosplagen en -ziekten, het efficiënt gebruik van feromonen in akkerbouwgewassen of de bestrijding van houtboorders in suikerriet.

Na de middag gaat de conferentie verder met een derde blok gewijd aan houtachtige gewassen. Volgende onderwerpen zullen worden behandeld: het maken van een micro-insecticide, de diversiteit van het gebruik van biologische bestrijding bij opkomende ziekten, feromoonvallen voor Delottococcus aberiae, het duurzame beheer van plagen in citrus, seksuele verwarring door automatische sprays tegen Prays oleae en tegen Cryptoblabbes gnidiella en Lobesia botrana in druivengaarden en het gebruik van feromonen tegen wolluis.

Op de tweede dag gaat men nog even verder met de houtige gewassen. Biodiversiteitsbeheer voor de biologische bestrijding van plagen in perenboomgaarden, nieuwe instrumenten voor de bestrijding van Halyomorpha halys en Nezara viridula en insecten als vectoren van opkomende ziekten zullen de onderwerpen zijn die aan de orde komen. Vervolgens zal in een vierde blok, gewijd aan wetgeving, de situatie van de registratie van semiochemicaliën en andere niet-insecticide gewasbeschermingsmiddelen in de EU worden besproken en de vergelijking worden gemaakt met andere landen.

De conferentie zal eindigen met een vijfde thematisch blok gewijd aan nieuwe technologieën, waar onderwerpen zullen worden aangesneden zoals de implementatie van ecologische infrastructuren voor biologische bestrijding, de nieuwe Push-Pull-techniek voor plaagbestrijding, de voordelen van het Semios-platform of de ontwikkeling van innovatieve multimodale systemen voor de bewaking en bestrijding van tuinbouwplagen.

De internationale Conferentie over Agroferomonen en Biologische Bestrijding is het internationale referentie-evenement over feromonen, biologische bestrijding en andere technologische hulpmiddelen voor plaagbestrijding.

Er kan nog altijd worden ingeschreven voor deelname in persoon of online.

Voor meer informatie:
www.agroferomonas.com