"Hoe minder handelingen de sla ondergaat, hoe beter hij bewaard kan worden. Bij sla die nog op een kluit zit, is er nog geen snijvlak, waardoor de krop langs die weg al geen vocht kan verliezen. Je houdt de plant dus nog iets langer actief", vertelt Nathalie Bernaert van ILVO tegen Het Laatste Nieuws. De voedingswetenschapper legt uit hoe de sla het beste bewaard dient te worden.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Naoogstbehandeling voor tomaten en paprika's op basis van natuurlijke extracten
-
"Of het nu gaat om citrus, zachtfruit, groenten of bloemen, wij kunnen helpen om het per spoor te vervoeren"
-
"De traditionele balans tussen smaak en houdbaarheid is achterhaald"
-
Uit de oude doos: Van Kempen Koudetechniek
-
Per direct koel- en opslagruimte te huur voor op- en overslag
-
Europees koelopslagplatform gelanceerd na zeven overnames
-
“Gebruik Dry Misting vermindert productverlies bij de verkoop”
-
VDK Groep neemt Dijksma Koudetechniek over
-
Eerste fase koeltechniek R&M Forwarding succesvol opgeleverd
-
Kwaliteit AGF hoog houden in hele keten