Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Campo

Uit de oude doos: De specialist in Belgische serregroenten op de groothandelsmarkt in Antwerpen

De zaakvoerster van Campo, mevrouw Campion, is zeker geen nieuweling in het vak. Haar vader had jarenlang een grossierderij op de oude markt aan de Rui in Antwerpen, die op de nieuwe markt voortgezet werd. Mevrouw Campion heeft de zaken altijd intensief gevolgd, wat tot uitdrukking komt in haar frisse aanpak van de zaken op de groothandelsmarkt.

Op de Antwerpse markt is Campo wel de best gesorteerde zaak in Belgische serregroenten. Over heel het jaar genomen verkoopt men meer dan 60 verschillende Belgische groentesoorten. Ook probeert men altijd de echte primeurs op de markt te hebben. Zo stond er op het moment dat wij daar waren reeds de eerste Belgische bloemkool uitgestald, weliswaar prijzig, maar voor de echte liefhebber is dat geen bezwaar. Verder viel ons op dat er bijvoorbeeld 3 klassen kropsla, 3 maten komkommers en tomaten stonden. Voor elk wat wils dus. Dit is ook wel nodig, want de klantenkring van de firma bestaat uit winkeliers, markthandelaren, restaurateurs en traiteurs. Allemaal mensen die toch hun eigen specifieke eisen stellen.

Mevrouw Campion bij haar assortiment

De inkopen worden gedaan op de Mechelse veilingen, Hoogstraten en Roeselare. Hier kan men precies die producten in de hoeveelheden en kwaliteiten kopen die men nodig heeft. Het is daarom ook dat mevrouw Campion niet rechtstreeks bij de producenten inkoopt, omdat je dan nooit precies weet hoe de partij uitvalt en ook krijg je de incourante maten en klassen erbij.

Bron: Primeur 13 - Jaargang 02 - 25 maart 1988

Publicatiedatum: