Britse AGF-prijzen stijgen 13,3% in jaar tot oktober
De kosten van AGF in Britse winkels waren vorige maand 13,3% hoger dan een jaar eerder, de grootste jaarlijkse stijging sinds 2005, aldus het British Retail Consortium. Het BRC, een handelsorganisatie, zei dat zijn bredere maatstaf voor winkelprijsinflatie steeg van 5,7% naar 6,6% in oktober, terwijl de voedselprijzen in het algemeen met 11,6% stegen, omdat de kosten van langer houdbare levensmiddelen langzamer stegen dan de prijzen voor AGF.
Bron: reuters.com 

Central England Co-operative verandert van naam
Central England Co-operative heeft aangekondigd dat het zijn naam wijzigt in Central Co-op om zijn ontwikkelings- en uitbreidingsplannen beter weer te geven nu zijn jaaromzet voor het eerst de €1 mld nadert. Tegelijk met de naamsverandering zal de maatschappij een nieuwe "moderne en frisse" merknaam introduceren, waarbij het wereldwijde merk van de International Co-operative Alliance als onderdeel van de nieuwe identiteit zal worden gebruikt.
Bron: kamcity.com 

Zweden: De fusie tussen ICA Gruppen en Murgröna is voltooid
In het verslag van ICA Gruppen van de jaarlijkse algemene vergadering van 31 mei 2022 werd meegedeeld dat ICA Gruppen AB en Murgröna Holding AB hadden besloten dat alle activa en passiva van Murgröna overgaan op ICA Gruppen via een omgekeerde fusie door middel van absorptie. De kennisgeving van de fusie is geregistreerd bij het Zweedse registratiebureau voor ondernemingen (Sw. Bolagsverket). De fusie is daarmee voltooid. Dit betekent onder meer dat de activa en passiva van Murgröna zijn overgegaan op ICA Gruppen en dat Murgröna is ontbonden.
Bron: icagruppen.se 

VK: Morrisons gaat 132 McColl's-winkels sluiten 
Morrisons zegt van plan te zijn 132 van zijn verlieslijdende McColl's-winkels te sluiten, waardoor 1300 banen op de tocht komen te staan. Dit komt nadat de supermarktketen er in mei mee instemde McColl's uit een faillissement te kopen.
Bron: bbc.com 

VK: Tesco opent drie nieuwe kassaloze GetGo-winkels
Tesco gaat zijn proef met kassaloze GetGo-winkels uitbreiden met drie nieuwe winkels met een hybride model, waarbij klanten ook een kassa kunnen gebruiken. De vestigingen zijn Chiswell Street Express in het centrum van Londen, Fulham Reach Express in Parrs Way, Londen, en Aston University Express in Aston, Birmingham, die in de komende maanden worden geopend.
Bron: retailgazette.co.uk 

Hoe de kosten van verspilling in de toeleveringsketen kunnen worden aangepakt
De Noorse webwinkel Oda heeft het verspillen bijna tot nul gereduceerd. De supermarkt is opgericht in 2013 en levert in Noorwegen en Finland, binnenkort ook in Duitsland. Elk pallet groenten en fruit wordt verkocht op de dag dat het aankomt, wat een afvaloverschot betekent van slechts 0,5%, ver voor veel andere Europese webwinkels.
Bron: raconteur.net