Op 1 november jl. startte de eerste editie van de Resilient Harvests Conference in Long Beach, LA (VS).

Op dit evenement kwamen leveranciers, tuinbouwdepartementen, kastelers, vertical farmers en anderen bij elkaar om de mogelijkheden, uitdagingen, overeenkomsten en toekomst van Controlled Environment Agriculture (CEA) te bespreken. Terwijl de dag werd afgesloten met een vuurtje en een borrel, kon worden geconcludeerd dat de eerste dag een succes was met een aantal interessante en eigenzinnige discussies.


Een panel tijdens het evenement

Tijdens een panel over regionaal beleid, dat werd voorgezeten door Djavid Amidi-Abraham van Agritecture, werd diep ingegaan op wat verbeterd kan worden op het gebied van beleid, toekomstige mogelijkheden en de problemen. Djavid werd bijgestaan door Wil Mannes, Program Manager bij Colorado Energy Office, Chris Higgins, eigenaar en president van Hort Americas, LLC, Mike Roth, Policy Director bij Pennsylvania Department of Agriculture en Tinia Pina, oprichter en CEO van Re-Nuble.

Een kloof overbruggen
Toch ziet Chris Higgins nog wel wat hordes op de weg naar een 'weerbare oogst' (resilient harvest). Hij ziet op dit moment twee kampen in de tuinbouw in de VS. Aan de ene kant de traditionele telers, die al generaties lang in het vak zitten, en de anderen die redelijk nieuw zijn in de sector met nieuwe vormen van kapitaal.

"Om deze partijen samen te laten werken is lastig, omdat zij niet de tijd en de mogelijkheden hebben om zich te verdiepen in energiebesparing en de mogelijkheden te verkennen. De nieuwe agtechs zoeken op dit moment naar oplossingen voor deze problemen." Maar Chris benadrukt dat het heel belangrijk is deze groepen samen te laten werken, omdat zij beide bijdragen aan de tuinbouwproblemen die we tegenkomen. Het enige probleem is de communicatiestoornis.


Organisatoren Mitchell Levin en Sue Ralston van Endeavor Business Media, samen met Rebekka Boekhout van VerticalFarmDaily

Het belang van geschoolde arbeidskrachten
Ook al schuift de markt nu nieuwe stimulansen naar voren, toch is het voor bedrijven nog steeds erg moeilijk om geschoolde arbeidskrachten aan te nemen. Daarom roept Wil Mannes universiteiten op programma's, studies en mogelijkheden te creëren in plantkunde, kennis van HVAC, en om meer carrièremogelijkheden te ontwikkelen voor toekomstige geschoolde arbeidskrachten in de CEA.

Omdat arbeid gezien wordt als een grote kostenpost in CEA, wordt dit een kritiek punt in de kapitaalkosten van de sector. Dat is iets wat het departement wil integreren in het topstuk van zijn nieuwste stimuleringsmaatregelen. "Vermindering van CapEx in de CEA kan bijvoorbeeld worden verlicht met zonnepanelen." Het ministerie van Landbouw heeft geïnvesteerd in subsidies, fondsen en meer om CEA te ondersteunen, wat Pennsylvania zeker zal blijven stimuleren. 

De dag werd afgesloten met een toevoeging daaraan door erevertegenwoordiger Alan Lowentall, die opmerkte dat hernieuwbare energietechnieken die gebruikt worden in Europa, beschikbaar zullen komen in de staat Californië. "De tijd is nu gekomen om een ommezwaai te maken en te beginnen met het gebruiken van herbruikbare energie om energie te besparen en een cruciale transitie te maken."


Na samen in een panel gezeten te hebben over "de 5-jaars visie op innovatie en duurzaamheid in indoor- en kassenteelt", praatten Ian Kanski van de Harriburg University of Science and Technology, en Bram Lansink van Signify bij tijdens de borrel

Verschillende landschappen: New York City en Californië
New York heeft een ander landschap voor CEA, volgens Tinia Pina, en investeerders zijn bereid om aan de vroege (risicovolle) kant in te stappen, zelfs gedurende het vroege stadium van oplossingen toepassen. Tinia legt uit dat dat mogelijk komt doordat de stad innovaties prioriteit geeft, en financiering daaraan toevoegt om nog meer op te kunnen schalen. Daarnaast hebben de staatsprogramma's steeds samengewerkt met nutsbedrijven om stimuleringsmaatregelen op te zetten die kunnen helpen om meer van deze projecten door de hele regio op te zetten.

Stimuleringsmaatregelen Pennsylvania
Over kansen gesproken, volgens Mike Roth zijn er veel CEA-oplossingen die kunnen worden aangesproken door de overheid van de staat, vooral omdat het klimaat verslechterd wat tuinbouw een zware taak voor velen maakt.

Na een dag vol paneldiscussies werd er een sfeervolle receptie gehouden bij de Hyatt Regency, waar iedereen genoot van de temperaturen in Californië.


Elyse Greenberg van Resource Innovation Center, dat dit evenement organiseerde samen met Endeavor Business Media, vergezeld door Bill Brandon van BIEP


Karl Kolb van HSG/AME certified laboratories, Suzanne Pruitt van Infoor Agcon en Dacif Bubenheim van UC Agriculture and natural resources

Voor meer informatie: 
Mitchell Levin, Event marketing manager
mlevin@endeavorb2b.com
Resilient Harvests Conference
www.resilientharvestsconference.com/2022

 

Resource Innovation Center 
www.resourceinnovation.org