Op 27 oktober 2022 hebben het Singapore Food Agency (SFA) en Pure Harvest Smart Farms uit de Verenigde Arabische Emiraten (Pure Harvest) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om een eerste hightech hybride kas voor tomaten in Singapore te ontwikkelen. Er zal ook worden gekeken waar samenwerking mogelijk is in onderzoek en ontwikkeling, kennisuitwisseling en capaciteitsopbouw op het vlak van glastuinbouw.

Het project zal steunen op de technische, operationele en duurzame tuinbouwexpertise van Pure Harvest om R&D-mogelijkheden te bieden aan lokale partners in Singapore en bij te dragen aan de voedselzekerheidsdoelstelling van het Aziatische land, namelijk het opbouwen van de capaciteit van de agrovoedingssector om tegen 2030 30% van de voedingsbehoeften van het land lokaal en duurzaam te telen.

De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door Lim Kok Thai, CEO van SFA, en Sky Kurtz, CEO van Pure Harvest.

Het project omvat het gebruik van geavanceerde teeltsystemen in een gecontroleerde omgeving, waarbij technologie en innovatie een jaarronde oogst mogelijk moeten maken, zelfs in een tropisch equatoriaal klimaat.

"We zijn verheugd om samen te werken met Pure Harvest, omdat dit Singapore in staat stelt de lokale capaciteit te vergroten om ons doel van "30 by 30" te bereiken", zei Lim Kok Thai. "Bovendien creëert het partnerschap op belangrijke R&D-gebieden opwindende carrièremogelijkheden. Dit zal ons ondersteunen bij onze inspanningen om op een productieve, klimaatbestendige en duurzame manier een antwoord te bieden op het voedselzekerheidsvraagstuk van Singapore."

"Het geplande hybride kasproject is een nieuwe cruciale stap in de inspanningen van deze regio om zich te beschermen tegen de bedreigingen wat betreft de voedselzekerheid. Het is een voorrecht om de expertise die we hebben opgedaan tijdens het werken in de meest barre klimaten op aarde naar de markt van Singapore te brengen", vertelde Sky Kurtz. "Hoewel de dorre woestijnen van de Arabische Golf en het weelderige groen van Zuidoost-Azië misschien twee heel aparte werelden lijken, heeft deze regio niet minder behoefte aan een duurzame manier om het hele jaar door consistente en hoogwaardige groenten van eigen teelt te leveren."

Voor meer informatie:
Asia-Pacific Agri-Food Innovation Summit
www.agrifoodinnovation.com