In Tinte teelt RedStar op 27,5 hectare tomaten. Jan van Nieuwkerk is de gewasbeschermingsspecialist voor de drie vestigingen van RedStar in Tinte. Onlangs besloot hij om één van de 12 spuitrobots te vervangen. De vorige was aan vervanging toe, na 15-20 jaar trouwe dienst te hebben bewezen. Hij koos, weer, voor een Meto. Jan: "Ik vind die spuitwagens van Berg zwaar en, niet onbelangrijk, hufterpoof. Dat is prettig.”

Jan informeerde bij Steenks Service. Sander Zuidgeest informeerde hem over de verbeterde techniek van de spuitrobot van Berg Hortimotive. Deze is verder ontwikkeld. De uitschuifbare stang zorgt ervoor dat de spuitkar zich makkelijk laat opdrukken om hem naar het volgende pad te rijden.

Berg heeft ook aandacht geschonken aan de hygiëne: de haspel zit in een bak en is uitgerust met een borstel die de slang eerst schoon borstelt voordat die opgerold wordt. Bovendien zijn de wielen beter afgeschermd; het vuil kan er minder makkelijk bij en het blijft dus schoner. En de gebruiksvriendelijke computeraansturing is verder uitgebreid; het is mogelijk om pleksgewijs te spuiten.

Overigens is de ene Meto-wagen de andere niet. Berg heeft ze zo gemaakt, dat ze helemaal aangepast kunnen worden op het teeltsysteem van de teler. In Tinte bij RedStar betekent dat een aanpassing op de buisrailmaat (550-45), hoogte van de mast (255 cm) en een schuifbare mast (en plaats van een vaste mast). Aan weerskanten van de mast zitten 8 spuitdoppen en op de voorkant 7. 

Jan spuit niet zelf. Hij vraagt wel om een kritische terugkoppeling van zijn collega’s. En … het gaat goed. Het werkt allemaal naar behoren. “Trouwens, mocht er iets mis gaan, kunnen we dat vaak zelf wel oplossen. Samen met de Technische Dienst komen we daar meestal wel uit. We proberen zoveel mogelijk zelf te doen, voordat we gaan bellen.”

Voor meer informatie:
Sander Zuidgeest
Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
De Lier
+ 31 (0) 651 687 505
+31 (0) 174 510 266 
sander@steenks-service.nl 
www.steenks-service.com