Het jonge vertical farmingbedrijf Glowfarms stopt ermee. In juni kwam het Nederlandse bedrijf nog naar buiten met het nieuws dat men in Leerdam ging opschalen met het zelfbedachte innovatieve teeltsysteem op basis van een soort loopband. Sindsdien kreeg het bedrijf het om meerdere redenen zwaar, waardoor men heeft besloten na 2,5 jaar de stekker eruit te trekken. 

Op LinkedIn geeft men een korte toelichting, waarin voornamelijk gewezen wordt op de gestegen energieprijzen die het efficiënt telen steeds moeilijker leek te maken. Binnen een paar maanden tijd raakte het geld bij Glowfarms op en slaagde men er niet in nieuwe fondsen te vinden. 

Via een geavanceerde lopende band maakten sla en kruiden bij Glowfarms een reis van beneden naar boven – een groene, slow-motion achtbaanrit eigenlijk – tot ze klaar zijn voor de oogst: zo’n 23 dagen voor sla en 35 voor de kruiden.

Glowfarms wilde opschalen van een bescheiden pilotfarm van 110 vierkante meter in Hoorn, naar maar liefst 2700 vierkante meter in Leerdam.


Weergave van de geplande farm in Leerdam

Voor meer informatie:
Glowfarms
info@glowfarms.nl
www.glowfarms.nl