Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Asia Pacific Agri-Food Innovation Summit afgelopen

Telers en tuinbouw- en vertical farm leveranciers kwamen vorige week samen op de Asia Pacific Agri-Food Innovation Summit in Singapore. Onder meer ook partijen actief in de productie van alternatieve eiwitten- en aquacultuurbedrijven waren aanwezig. Deelnemers uit verschillende Aziatische landen, Europa en Noord-Amerika zagen elkaar soms voor het eerst in tijden weer live en fysiek.


Klik hier voor een fotoverslag

In vergelijking met eerdere edities van het evenement, was het verrassend een groot aantal bezoekers en deelnemers te zien die betrokken zijn bij alternatieve eiwitten, vlees en visteelt. Eerdere edities waren wat meer gefocust op Controlled Environment Agriculture, maar misschien benadrukt dit de grote nood aan zelfvoorzienende oplossingen die Singapore nodig heeft om echt onafhankelijk te worden in het jaar 2030.

Toch was er één onderwerp dat echt opviel dit jaar: bedrijven met alternatieven eiwitten en vleesvervangers. Dit zou kunnen worden veroorzaakt doordat de regels en wetten in Singapore omtrent vleesvervangers, alternatieve eiwitten en voedsel in het algemeen, "meer open" zijn om deze toe staan, in vergelijking met Europa en Noord-Amerika.

Misschien komt dat ook door een 'kippentekort' dat eerder dit jaar aan het licht kwam, omdat het land geen toegang had tot kip, wat veel wordt gebruikt in nationale en internationale gerechten. Dit toont misschien aan dat Singapore moet voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt, waardoor zij veel geïnvesteerd hebben en misschien ook onderzoek hebben gedaan naar de mogelijkheden van deze alternatieven.

Klik hier voor een fotoverslag


Het grootste nieuws op het evenement was het &ever team dat aanwezig was onder hun eigen naam, voorheen bekend als Kalera


Verkopers van TTA Peter van Vugt en Renko Schuil tonen hun verplantoplossing voor indoor farms


Frederic Bulcaen van Urban Crop Solutions

Marktoverzicht
Zonder heel uitvoerig te worden, was duidelijk te merken dat er veel gaande is op de Singaporese markt. Van 'nieuwe gewassen' die al behoorlijk bekend zijn op de Europese en Noord-Amerikaanse markt, zoals cherrytomaten en aardbeien, is er ook ruimte voor gewassen zoals sla, die niet altijd meer gezien worden als hoogwaardige gewassen in andere geografische gebieden in de sector.

Over het algemeen wordt het land gezien als 'de plek voor vertical farming, omdat als we het hier niet kunnen verkopen, qua prijzen, waar dan wel?' Maar is dat waar? Import van groenten en fruit vanuit de buurlanden lijkt geen plaats te kunnen maken voor lokaal geteelde gewassen. 

Voor meer informatie: 
Asia-Pacific Agri-Food Innovation Summit
www.agrifoodinnovation.com

Publicatiedatum: