Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BIG Challenge van start met editie 2023

Op zaterdag 5 november 2022 gaat het nieuwe BIG Challenge-seizoen officieel van start met de aftrapbijeenkomst op de Universiteit van Wageningen. Het doel is om met een grote groep deelnemers die de agrarische sector een warm hart toedragen, goed vertegenwoordigd te zijn tijdens Alpe d’HuZes op 31 mei en 1 juni 2023.

Tijdens de bijeenkomst staat centraal een informatiemarkt, opgebouwd uit de 21 bochten van de Alpe d’Huez. De nieuwe (kandidaat) deelnemers en andere geïnteresseerden kunnen alvast de nodige informatie vinden en het unieke 'BIG Challenge-gevoel' ervaren.

Opgeven is geen optie
Er zijn veel inspirerende verhalen over deelname met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes. "Opgeven is geen optie, dat kan een kankerpatiënt ook niet. Meedoen is een ervaring voor het leven", zegt Harold Korsten, voorzitter BIG Challenge. Familieleden raadt hij dan ook aan om vooral mee te gaan want het is niet uit te leggen wat je daar meemaakt. "Je geeft jezelf een cadeau voor het leven". Dus opgeven voor editie 2023 is een optie.

11 miljoen euro voor KWF
Herman Houweling startte met BIG Challenge in 2009. In 12 jaar haalde BIG Challenge zo’n € 11 miljoen op voor KWF en behoort daarmee tot de grootste fondsenwerver van KWF. Afgelopen jaar werd ruim € 1,7 miljoen bij elkaar gefietst en gelopen. Naast veel geld ophalen voor het kankeronderzoek wil BIG Challenge de trots en saamhorigheid in de agri & foodsector bij een breed publiek promoten. Het doel voor 2023 is weer minimaal € 1 miljoen inzamelen.

Vanaf nu aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden via een eigen team, bijvoorbeeld via het werk of dorp, of worden later ingedeeld. Van elke deelnemer wordt een inbreng van € 5.000 sponsorgeld verwacht. Dat lijkt veel maar gemiddeld hebben de BIG Challenge deelnemers over de afgelopen jaren ruim € 7.000 per deelnemer ingezameld. 

Voor meer informatie of aanmelden:
www.bigchallenge.eu 

Publicatiedatum: