Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bekijk video met bijzondere anekdote

Blue Radix en Microsoft werken samen aan oplossing schaarste teeltexpertise

Kassen over de hele wereld worden geconfronteerd met veel uitdagingen, zoals tekorten aan arbeidskrachten, stijgende kosten en hoge energieprijzen. Maar er is ook een andere crisis. De snelle groei van kassen die de wereld voorziet van gezond voedsel, sluit niet aan op het aantal ervaren professionele telers. En er zijn niet genoeg mensen die de sector betreden om het groeiende aantal gepensioneerde telers te vervangen. Dit legt een toenemende druk op de glastuinbouw. Wie zullen het groeiende aantal hightech kassen over de hele wereld aansturen?

Microsoft schreef een artikel en maakte een video (hieronder met bijzondere anekdote) over dit onderwerp, samen met Blue Radix, specialist in autonoom telen. Microsoft nam drie jaar geleden contact op met Blue Radix en hielp hen om een AI-gestuurde oplossing voor autonoom telen te ontwikkelen. Dit verstevigde het partnerschap en hielp bij de ontwikkeling van wat de commercieel beschikbare Crop Controller-dienst is geworden.

Ronald Hoek, CEO van Blue Radix: “Microsoft Azure helpt ons bij het ontwikkelen van algoritmes die oplossingen bieden voor de schaarste aan geschoolde en ervaren telers. Met de hulp van Microsoft stellen we telers en glastuinbouwondernemers in staat om gezond en veilig voedsel te produceren voor de groeiende wereldbevolking.”

Laurens van der Spek, COO van Blue Radix vult aan: “Zij hebben ons geholpen om ons product wereldwijd commercieel beschikbaar te maken. We kunnen data nu beter, sneller en op een veilige manier verwerken om onze klanten van dienst te zijn.”

Ronald concludeert: "Met Microsoft zijn we in staat om met behulp van algoritmes bij te dragen aan de productie van gezond en veilig voedsel voor mensen over de hele wereld. En daarmee werken we samen aan een betere en veiligere planeet."Anekdote bij de video
Over de totstandkoming van de video vertelde Ronald onlangs tijdens zijn presentatie bij de viering van het 40-jarig bestaan van teeltadviesbureau Vortus nog een mooie anekdote. Voor de video moest een drone de lucht in, maar het kantoor van Blue Radix op de Van Nelle Fabriek ligt dichtbij een Rotterdamse gevangenis. Dus niet lang nadat de drone de lucht in ging, zag het blauw van de politie. De Amerikaanse filmcrew had zich daar even op verkeken. Eind goed, al goed echter, want de video is er. 

Voor meer informatie:
Blue Radix
[email protected] 
www.blue-radix.com 

Publicatiedatum: