Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers uitgenodigd voor proef met koude teelt tomaten

Yara heeft een proef opgesteld om met diverse meststoffen de plant te kunnen wapenen tegen lage temperaturen en biedt telers de kans de proef in Vlaardingen te bezoeken op donderdag 1 december 2022.

Koud telen actueel thema
Een plant is gevoelig voor abiotische en biotische stress. Reden genoeg om in de kas de temperatuur op een hoger niveau te houden. Maar wat als de plant een sterk genoeg ontwikkeld wortelsysteem heeft en een verhoogde weerbaarheid om ook bij koude temperaturen door te groeien? Dat biedt een interessante kijk op koud telen, meent Yara.. En dat is precies het thema waarvoor de meststoffenproducent dit jaar een proef met tomaten heeft opgesteld, waarbij ze hebben gekeken naar hoe ze met het toepassen van bepaalde meststoffen de plant sterker kunnen maken.

Super FK en silicium versterken de plant
In de proef hebben ze YaraTera Super FK (16,4% P2O5 en 25% K2O) en een nieuw ontwikkelde meststof met silicium toegepast in tomaten. In deze herhalingsproef wordt een standaard fosfaatbemesting toegepast naast de bemesting met Super FK. Voor de weerbaarheid van de plant is er in de proef ook gewerkt met silicium.

Aanmelden
Telers kunnen bij het bezoek aan de demokas rekenen op een uitleg over de proef en een korte presentatie over de gebruikte meststoffen. Daarbij biedt Yara verder ‘tips & tricks’ over welke meststoffen de teler het beste kunt gebruiken om het hoogste rendement te behalen.

Meld u uiterlijk 25 november aan door onderstaande formulier in te vullen. Zodra het programma bekend is stelt Yara telers via e-mail op de hoogte (VOL=VOL). Let op: dit programma is alleen bedoeld voor telers. Klik hier om u aan te melden.

Bron: Yara

Publicatiedatum: