Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ilone Ammerlaan en paprikateler Roy Persoon in energie-item RTV Lansingerland

Lokale omroep RTV Lansingerland besteedde in het item ‘Het Raadhuis’ uitgebreid aandacht aan de energiecrisis in de glastuinbouw. Te gast op woensdag 19 oktober jl. waren onder andere voorzitter van Glastuinbouw Oostland Ilone Ammerlaan en wethouder Leon Hoek.


 
In de uitzending werd stilgestaan bij het grote economische belang van de glastuinbouw voor de gemeente Lansingerland en de impact die de verhoogde energieprijzen hebben op een groot deel van de bedrijven. Daarbij werd ook het effect op de gehele keten benadrukt. De kijker krijgt (bij 12:50) helder uitgelegd hoe de huidige SDE-regeling een rem is op bijvoorbeeld het gebruik van aardwarmte. De werking en het belang van de WKK-installatie wordt (vanaf 15:50) uitgelegd door Roy Persoon van paprikakwekerij Personal Vision. Ook de bijdrage die de duurzame warmtebronnen van de glastuinbouw kunnen leveren aan de verduurzaming van gebouwde omgeving wordt in het programma duidelijk gemaakt. 

bron tekst & foto: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: