Maurice Hartman en Hans van Tilborgh hebben Hortivision opgericht, een nieuw ingenieurs- en projectbureau waar glastuinbouw-ondernemers terecht kunnen voor advies op gebied van het starten van een nieuw tuinbouwproject of de implementatie van een nieuw energieconcept. 

“Onze jarenlange ervaring met de realisatie van de meest geavanceerde en hoog presterende tuinbouwbedrijven stelt ons als geen ander in staat om onze opdrachtgevers te helpen,” weet Maurice Hartman. “Wij garanderen onze opdrachtgevers een project met veel toegevoegde waarde. Daarbij staan we naast hem of haar om het complete project vlekkeloos te laten verlopen: vanaf de eerste planvorming tot aan de ingebruikname.”

Lange carrière in glastuinbouwprojecten
De beide directeur-eigenaren kennen een lange carrière in de glastuinbouw. Hartman organiseerde en leidde, als project- en inkoopmanager, jarenlang diverse bouwprojecten op het gebied van moderne glastuinbouw. Van Tilborgh heeft een achtergrond als ontwerper en ingenieur.

Energieoptimalisatie
Energieoptimalisatie en vooruitdenken zijn twee belangrijke pijlers binnen het nieuwe bedrijf. “Elke ondernemer die wil investeren in een project voor de toekomst, geven wij een technisch advies op maat. Vervolgens begeleiden we hem bij de realisatie en ingebruikname van het project. Samen creëren wij tuinbouwprojecten met een minimale energievraag waarin de beste producten worden geteeld”, zegt Hartman.  

Het is de ambitie van Hortivision om samen met vooraanstaande kwekers de Nederlandse glastuinbouw naar een hoger plan te tillen. “Op dit moment werken we bijvoorbeeld aan nieuwe inpassingen voor warmtepompen en optimaliseren we klimaatinstallaties zodat ze minder energie gebruiken”, vertelt Van Tilborgh. Daarbij kan Hortivision alle benodigde specialisten en disciplines samenbrengen en coördineren.  

 

Voor meer informatie:
Hortivision
www.hortivision.nl