Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
productie steenwolmatten bij Benfried onverminderd hoog

"Merendeel van onze klanten heeft het volste vertrouwen in komend seizoen"

Ondanks de momenteel onzekere markt is Benfried voor de komende teeltwisselingperiode alweer druk steenwolmatten aan het produceren. Charles Vijverberg, productspecialist substraat en irrigatie: “De geluiden in de markt zijn heel wisselend, maar veruit het merendeel van onze klanten heeft het volste vertrouwen in komend seizoen. We produceren de matten voortijdig, slaan deze tijdelijk bij de kweker op of leveren ze uit wanneer de kweker dat wenst.”

Ook worden de klantspecifieke wensen meegenomen in het productieproces. “Hoge of lage maten, aantal plantgaten en de lengte van de mat, we zijn erg flexibel en kunnen eigenlijk aan bijna alle wensen wel voldoen. Deze flexibiliteit wordt erg gewaardeerd.”

Multigrow Premium
De vraag naar de duurzamere Multigrow Premium steenwolmat neemt elk jaar weer toe. Charles: “Deze mat is geproduceerd met een organische binder. Door het ontbreken van chemische prikkels groeien de wortels sneller weg en ontwikkelt de plant sterkere wortels. Die sterkere wortels zorgen voor een weerbare plant die minder kans heeft op plagen en ziektes.”

Benfried produceert al tientallen jaren steenwol substraatmatten onder haar eigen label Multigrow. Het bedrijf heeft een assortiment aangepast aan verschillende teelten zoals de tomaten-, paprika-, aubergine-, komkommer en rozenteelt. Productspecialist Multigrow Charles heeft vertrouwen in de toekomst.

Voor meer informatie: 
Benfried
[email protected]
www.benfried.com