Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouw Zuidoost-Nederland onderweg naar duurzaam telen

Woensdag 19 oktober waren 30 tuinbouwondernemers uit de regio Zuidoost-Nederland naar Villa Flora op de Brightland Campus gekomen voor het Horti Event. Dit jaarlijks terugkerende event biedt de tuinders een middag met sprekers en mogelijkheden om op een informele manier met elkaar bij te praten.

Onder leiding van dagvoorzitter Frans Pollux trapte Wilco van den Berg van GroentenFruit Huis deze middag af met een betoog over de consumptie van groenten en fruit door de Nederlandse consument. Onderwerpen hierbij waren prijselasticiteit van groenten en fruit, populariteit van verspakketten, maaltijdboxen en de verkoop online van AGF. Het is opvallend om te zien dat bepaalde groenten terug zijn van nooit weggeweest zoals de consumptie van bloemkool. Door de populariteit van het verspakket curry madras, waar dus bloemkool in zit, stijgt ook hiervan de consumptie weer.

Daarna legde Jochem Bossenbroek van Verdify uit hoe hij met swapmeals probeert om het eetgedrag van de consumenten te beïnvloeden. Door op maat gemaakte recepten kunnen mensen hun eetgedrag en daarmee hun gezondheid aanpassen. Een interessante ontwikkeling waarvoor Verdify inmiddels diverse samenwerkingen heeft met grote supermarktketens zoals Albert Heijn.

Na de pauze was de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs, Pieter Wijnen van Wijnen Square Crops aan het woord. Hij vertelde wat de meerwaarde is van deze mooie prijs voor zijn bedrijf. Daarnaast ging hij ook nog in op de nijpende energiesituatie die er op dit moment is en waar elke ondernemer in de tuinbouw mee te maken heeft. Ook deed hij een oproep aan de aanwezige ondernemers om meer te gaan samenwerken voor regionale projecten. Dit om deze regio toekomstbestendiger te maken voor de tuinbouw.

Bjorn van der Doelen, oud-PSV-speler en tegenwoordig muzikant en dichter sloot de middag af.

Het Horti Event is een initiatief van BASF Vegetable Seeds, Grodan, Mertens, Gipmans en Cogas/Maurice Kassenbouw en wordt jaarlijks georganiseerd voor tuinbouwondernemers in de regio Zuidoost-Nederland met als doel om het netwerk te versterken.

Bron: Horti Event

Publicatiedatum: