Tholen - Ondanks de spannende situatie in de Hollandse tuinbouw staat er voor het komende kasgroentenseizoen bij Gilad Produce opnieuw areaaluitbreiding op de planning. "Onze telers breiden zelfs hun areaal uit met in totaal 9 hectare, waarvan 6 hectare grove komkommers, waarmee we ons assortiment wederom uitbreiden", vertelt Frank Mosterd. Wat hem betreft blijft het hier niet bij. "We zijn altijd op zoek naar uitbreiding van zowel ons bestaande assortiment als andere kasgroenten. Daarom staat de deur altijd open voor zowel klanten als telers om te laten zien wat we voor beiden kunnen betekenen."

Waar de Hollandse teelt een stijgende lijn vertoont, is dat voor het Israëlische assortiment niet het geval. "De aantallen Israëlische paprika's zijn niet meer wat het geweest is. Er zijn nog slechts een aantal Israëlische paprikatelers over en dat zal ook niet snel meer uitbreiden", verwacht Frank. "Wij richten ons sinds een aantal jaren niet meer op de Europese markt met Israël-paprika's. Ook met de export naar Rusland zijn we al een aantal jaren geleden gestopt. Dat werd steeds meer Russische roulette en wij hebben voor daarom gekozen voor zekerheid en ik ben heel blij dat we die beslissing genomen hebben."

Gilad Produce zet de Israëlische paprika's voor 99% af op de Noord-Amerikaanse markt. "Ook hebben we dit jaar eindelijk weer eens een mooi jaar gehad met de export van Hollandse paprika's naar Amerika. We starten eind oktober / begin november het Israëlische paprikaseizoen weer op. De beschikbaarheid van luchtvracht en de wisselkoers zijn ook weer wat gunstiger, dus we zien het seizoen met vertrouwen tegemoet voor zowel Israël als Spanje. Zeker in december heeft Noord-Amerika altijd een goede vraag naar Israëlische paprika's de laatste jaren." Frank verwacht niet dat dat door de lagere Hollandse productie er veel vraag naar Israëlische paprika's in Europa zal ontstaan. "Er komt een gat tussen het Hollandse en Spaanse seizoen, maar inmiddels is Spanje volop op de markt aan het komen. Prijzen liggen wel op een hoger niveau dan andere jaren, maar zijn ook weer niet extreem hoog. Israëlische paprika's zijn een week onderweg en hebben daarmee toch een ander prijskaartje dan het Spaanse product. Maar als de markt echt heet is, kunnen we altijd snel schakelen."

House of Greens
Gilad voert hun paprika's sinds een paar weken aan in een nieuwe doos onder het merk House of Greens. "Naast onze bekende merken Chili-festival voor de pepers, Black Bullet voor onze prachtige Jalapeno-peper en Cuckies voor de mini-komkommers voegen we nu House of Greens er aan toe. House of Greens is dé thuisbasis voor hoogwaardige kwaliteit kasgroenten. We merken dat onze klanten terugkomen op sterke merken en daarin willen we het verschil maken door ons te onderscheiden met kwalitatieve producten in een sterk merk. We hebben sinds kort ook een nieuwe huisstijl en willen iedereen dan ook graag verwelkomen in ons House of Greens", besluit Frank.

Voor meer informatie:
Frank Mosterd
Gilad Produce
Poortcamp 9c
2678 PT De lier
T. +31 174 528 067
mosterd@giladproduce.nl 
Nieuwe site: www.giladproduce.nl