Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse boeren combineren grootschalige teelten met zonnepanelen

Agrivoltaics staat bekend als de praktijk om land te gebruiken voor zowel zonne-energie als land- of tuinbouw. Dit fenomeen is nu in opkomst in heel Frankrijk. In de regio Haute-SaƓne, in het noordoosten van het land, wordt een experiment uitgevoerd door zonne-energiebedrijf TSE. Het hoopt uit te vinden of zonne-energie kan worden opgewekt zonder de grootschalige graanteelt te hinderen.

Eerdere pogingen om te experimenteren met zonne-energie waren kleinschaliger. Nu worden 5.500 zonnepanelen door TSE geplaatst in de akkers in de gemeente Amance. Als het project slaagt, kan het revolutionair zijn voor zowel de landbouw- als de zonnepanelen-industrie.

Xavier Guillot, hoofd onderzoek en ontwikkeling agronomie bij TSE: "Het doel was om te kunnen voldoen aan de behoeften van Frankrijk op het gebied van de ontwikkeling van hernieuwbare energie, zonder de landbouwgrond te verkwanselen. Dit zou de verdere ontwikkeling van agronomische en agrarische activiteiten mogelijk maken, in dit geval zowel in veldgewassen als in de veeteelt."

Guillot legt uit dat het doel is om boeren en telers in staat te stellen voedsel te blijven produceren en tegelijkertijd schaduw te bieden om gewassen te beschermen tegen klimaatverandering - zoals de droogte en het zeer warme weer van deze zomer.

Bron: euronews.com

Publicatiedatum: