Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grote interesse vanuit Italiaanse scholen om eigen teeltmodule te hebben"

In een paar maanden tijd heeft het idee om een afgedankte container om te bouwen tot een module voor hydrocultuur enorm aan kracht gewonnen. Zo zien veel scholen de Demetra-container van het Italiaanse bedrijf Greatit als een interessant en innovatief leermiddel. 

Daniele Bertocchi

"Niet alleen bedrijven die zaken willen doen tonen interesse, ook technische scholen uit heel Italië tonen al geruime tijd belangstelling. In Italië zijn er belastingvoordelen voor de aankoop van bepaalde innovatieve technologieën en onze Demetra-container voldoet volledig aan de eisen", zegt manager Daniele Bertocchi.

Voor het plaatsen van de container zijn geen vergunningen nodig en vanaf het moment van de bestelling moet er gewoon rekening gehouden worden met enkele weken voor de oplevering.

Demetra is een vertical farm in een 20- of 40-voets container die probleemloos verplaatst kan worden. Het is een product van Greatit en zijn bedenker, de teelttechnicus Daniele Bertocchi, die kan rekenen op een samenwerking op hoog niveau met tal van partners.

"Deze container voor vertical farming kan op afstand worden beheerd. Alleen het zaaien en oogsten moet ter plaatse gebeuren. Elke andere fase kan dankzij geavanceerde technologieën vanaf de smartphone worden aangestuurd", besluit hij.

Voor meer informatie:
Daniele Bertocchi
Greatit
Tel: +39 3249034218 (Italië)
[email protected]
www.greatit.it

Publicatiedatum: