De bestuursorganen van REO Veiling en Coöperatie Hoogstraten hebben gezamenlijk besloten hun fusiegesprekken stop te zetten. In februari van dit jaar tekenden beide partijen een intentieverklaring om een mogelijke fusie te verkennen. De verdieping na deze intentieverklaring heeft te grote verschillen aangetoond in de operationele context en de organisatorische uitdagingen. De verworven inzichten noodzaken de partijen om op korte termijn andere prioriteiten te stellen in de verdere ontwikkeling van hun coöperatie, stellen zij in een persbericht.

Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling willen expliciet benadrukken dat de fusiegesprekken in een zeer constructieve sfeer zijn verlopen met een groot wederzijds respect. Dat creëerde een stevige vertrouwensbasis om ook in de toekomst actief te kijken naar domeinen waar ze elkaar kunnen versterken. De twee organisaties zullen daarnaast vanzelfsprekend daadkrachtig blijven samenwerken in sectoroverleg.

De REO Veiling boekte in 2021 een productomzet van 219 miljoen euro. De coöperatie heeft van oudsher een breed assortiment met een belangrijk aandeel vollegrondgroenten. Tomaat blijft de belangrijkste groente, met prei op de tweede en aardbeien op de derde plaats. Ruim 800 actieve telers vermarkten hun product via de REO
Veiling in Roeselare.

Coöperatie Hoogstraten boekte in 2021 een productomzet van 302 miljoen euro. Hoogstraten heeft een eerder gefocust productassortiment waarbij aardbeien, tomaten en paprika de hoofdmoot uitmaken. Er zijn ruim 200 actieve telers aangesloten bij Coöperatie Hoogstraten.