De aanvoer van kwaliteitsvolle groenten en fruit garanderen is een zeer complexe taak, die competentie en ervaring vereist. De afstand tussen de teeltlocaties en de bestemmingen kan de aanvoer soms bemoeilijken vanwege problemen die te wijten zijn aan een fout in de organisatie. Romina Roccasalvo, directeur van Next To Business, een dienstverlenend bedrijf voor de Italiaanse AGF-sector, maar ook en vooral voor groente- en fruitimporteurs uit andere Europese landen, met Duitsland, Frankrijk en Nederland voorop, vertelt erover. 

Romina Roccasalvo

"Het gevolg van een 'slecht beheer' van de verschillende processen in de toeleveringsketen is dat de goederen niet kwaliteitsconform zijn. Dat kan zelfs door een triviale fout, die absoluut vermijdbaar is als de nodige controles worden uitgevoerd vóór het vertrek. Aanwezig zijn in het gebied waar de goederen aangekocht worden, is van fundamenteel belang in onze sector. Next to Business speelt voor bedrijven in feite de rol van 'partner' in Sicilië om de juistheid en kwaliteit van de zendingen te garanderen", vertelt Roccasalvo. 

Kwaliteitscontrole 

"Maar we doen ook veel meer. Voor onze buitenlandse klanten staan we ter plaatse in voor de programmering met de telers, volgen we de oogst op en zijn we aanwezig tijdens de verwerking. En de lokale leverancier begeleiden we in elk proces, we spreken hem rechtstreeks toe in zijn eigen taal. We staan dus garant voor beide partijen", vervolgt de expert.

Aanwezigheid in de verschillende teeltstadia

"In principe is het met onze diensten alsof beide partijen, zowel de lokale leveranciers als de Italiaanse of buitenlandse klanten, een 'medewerker' ter plaatse hebben. Wie in deze sector werkt, weet hoe essentieel het is om eventuele misverstanden direct en persoonlijk op te helderen: controle van de goederen bij vertrek voorkomt onaangename verrassingen bij aankomst en storingen op de relatie tussen leverancier en klant." 

"Zo moet er bijvoorbeeld snel geschakeld kunnen worden bij het wijzigen van een bestemming of vlug een label veranderd kunnen worden in het geval van een spelfout en nog zoveel meer." 

Een deel van het team van Next to Business

Romina Roccasalvo en haar team behartigen als partner ter plaatse de belangen van ontvanger en leverancier. De Siciliaanse manager heeft ervaring als salesmanager bij een van de grootste Siciliaanse bedrijven, met 1.000 hectare groente- en fruitteelt. Verder doet Roccasalvo in de winter de inkoop van Siciliaanse groenten en fruit voor twee grote Nederlandse bedrijven en fungeert in de zomer als verkoopkantoor voor Nederlandse producten die verzonden worden naar heel Europa. Ze verzorgt daarvoor tevens het transport. 

Voor meer informatie:
Romina Roccasalvo 
NTB
C.da Palazzelle-Lanzagallo
97014 Ispica (RG) - Italië
Tel: +39 (0)932 090179
info@ntob.eu
www.ntob.eu