Aqua Aid sluit zich aan bij Artemis

Aqua Aid, actief in vochtbeheersing en bodembalans met behulp van diverse organische toevoegingen aan de bodem, is aangesloten bij Artemis. Dat is de belangenvereniging van producenten en distributeurs van biologische bestrijders, bestuivers en gewasbescherming van natuurlijke oorsprong. 

Aqua Aid zoekt naar diverse natuurlijke alternatieven als biologisch afbreekbare bodemvocht regelaars - organische meststoffen, en biostimulanten ter vervanging van chemische toepassingen voor een gezonde bodem en teelt. Een belangrijk deel van hun producten is gericht op een beter en duurzaam watermanagementprogramma om abiotische stress van droogte te voorkomen, en het gebruik van water in diverse teelten te verminderen. De beschikbaarheid van schoon water neemt af, dus moet er zorgvuldig en efficiënt omgegaan worden met de beperkte beschikbare hoeveelheid.

Middels continue investering in R&D wordt gezocht naar verbetering van huidige producten en nieuwe organische producten die zorgen voor een gezonde bodem en teelt. Aqua Aid is enerzijds actief in het onderhouden van sportvelden als golfbanen en voetbalvelden en anderzijds in de land- en tuinbouw.

Door middel van de Green Deal Sportvelden en Golfaccommodaties hebben zij sinds 2017 al veel ervaring opgedaan in het complete chemievrije beheer van sportgras. 

Hans de Kort van Aqua Aid: “Door de sterke groei van ons bedrijf in Europa in combinatie met wijzigende regelgeving is de noodzaak om ons aan te sluiten bij een belangenvereniging sterk toegenomen. Artemis biedt ons naast een bron van kennis ook een netwerk van partners om telers te motiveren met een andere mindset naar hun teelten te kijken. Wij dragen graag bij aan de transitie naar volledig biologisch."

Alle leden van Artemis zijn hier te bekijken. 

Bron: Artemis

Voor meer informatie:
Aqua Aid
Tel.: +31 (0)85 902 1180
info@aquaaid.eu 
www.aquaaid.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.