Ierse tomatentelers maken zich zorgen na nieuws over Plantise

Grantstown Nurseries uit Ballygunner teelt jaarlijks ongeveer 250 ton van acht verschillende tomatenrassen in 1 hectare grote hightech kas. Alle producten worden geleverd aan de Ierse markt. Met spoed is de teler voor de start van het seizoen 2023 op zoek naar planten, nu Plantise bekend heeft gemaakt te stoppen.

Bedrijfsleider David Currid stelt dat het bedrijf, slechts enkele weken voor het begin van het volgende groeiseizoen,  net als andere Ierse telers op zoek moet naar een nieuwe plantenopkweker.

Jaarlijks krijgt de teler in januari Grantstown Nurseries zijn planten uit Nederland geleverd, die door Plantise zijn opgekweekt. Het zaad werd half november in Nederland gezaaid en de planten zouden begin januari in Ierland aankomen. Grantstown Nurseries doet al meer dan 20 jaar zaken met Plantise en "ze hebben altijd een zeer goede plant geleverd".

De telers hoorden dat bestellingen die al bij Plantise door de telers zijn geplaatst voor het teeltseizoen 2023 zullen worden gehonoreerd, maar dat er geen nieuwe bestellingen zullen worden aangenomen.

Bron: irishexaminer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven