Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anti-verspillingsbeleid leidt tot schaarste bij voedselbanken

"Bedrijven proberen zo veel mogelijk zelf op te maken. Dat is goed, maar er blijft weinig voor ons over." Zo vat Marja van de Amstelveense voedselbank het probleem samen bij NH Nieuws. Haar observatie wordt gedeeld, ook in Amsterdam en Krommenie zien ze het aanbod teruglopen. Zo stelt klant Corrie Blanken dat bij haar voedselbank het aanbod verse producten, zoals groenten en fruit, lijkt te slinken.

De afname is al jaren merkbaar, omdat supermarkten minder willen verspillen. "Je hebt natuurlijk de weggooikorting en Too Good To Go initiatieven, maar supermarkten zijn ook minder strikt geworden met wat ze verkopen. Oudere komkommers en tomaten met vlekjes worden nu alsnog verkocht, dus gaat er minder naar ons", vertelt Michel Sanders van de Amsterdamse voedselbank.

Lees hier het volledige artikel van NH Nieuws

Publicatiedatum: