Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Commerciële hybride tuinbouw wint aan kracht"

"We zijn enthousiast over de groei en waardering van de sector en de waarde die het biedt. Onze torens zijn energetisch efficiënt, kunnen overal worden geïnstalleerd en verminderen de CO2-voetafdruk van voeding aanzienlijk," zegt Jenny Twomey, erkend commercieel vertegenwoordiger van Tower Farms en medeoprichter van Green Towers Ireland.

Jenny komt oorspronkelijk uit Missouri, trouwde met een Ier en verhuisde naar Ierland. Uiteindelijk werd ze de eerste persoon die Tower Garden teeltsystemen naar Ierland bracht en was ze medeoprichter van Green Towers Ireland om samen met haar vriendin Jill O'Brien Tower Gardens en Tower Farms in Ierland te verkopen, te installeren en te onderhouden.


Jenny Twomey

"Tijdens de pandemie hadden we een stijging van de particuliere verkoop omdat mensen graag hun eigen voeding wilden telen. Onze verkoop heeft het doorgaans beter gedaan dan de commerciële/farmverkoop, maar nu wint de farmkant aan kracht," legt Jenny uit, die ook opmerkt dat Green Towers Ireland veel belangstelling heeft voor grootschalige projecten van 100+ torens. De Cork Rooftop Farm bijvoorbeeld was ooit een nachtclub en is omgebouwd tot een stadsfarm met 100 torens.

Ondanks de problemen met de toeleveringsketen die de wereld teisteren, heeft Tower Farms veel verstoringen van de toeleveringsketen omzeild door vooruit te denken. Hoewel de verzending van LED's vertraging opliep, worden de kunststoffen en mallen van Tower Farms in de VS gemaakt, waardoor de levering gemakkelijker kan worden gegarandeerd.


Tower Farm setup thuis (Foto: Agrotonomy)

Aanvullend licht beschikbaar
Tower Farms teeltsystemen zijn veelzijdig en zijn geïnstalleerd in indoor teeltbedrijven, kassen of gewoon buiten. De hoge plantdichtheid, het gebruik van verticale ruimte en het ontbreken van grond bieden voordelen in elke omgeving. Afhankelijk van het type teeltbedrijf en de plaatselijke lichtomstandigheden kunnen gebruikers kiezen voor een aanvullende belichting.

"Ons verticale aeroponic systeem hoeft niet volledig afhankelijk te zijn van LED-belichting. Als je teelt in een kas, op een dak, of ergens anders buiten, heb je misschien geen extra licht nodig," zegt Jenny.

In gevallen waarin aanvullende belichting nodig is, gebruikt Tower Farms gegevens over zonnestraling van NASA en gewasonderzoek om te bepalen hoeveel aanvullende belichting nodig is en hoeveel uur de LED-belichting moet branden. Tower Farms heeft LED-armaturen die even hoog zijn als de commerciële torens, wat de bedrading en installatie eenvoudiger maakt.


Foto: Agrotonomy

"We werken samen met belichtingsexperts en gebruiken de gegevens van NASA om een belichtingsplan voor de teler te maken. We onderzoeken altijd belichtingsopties die de meeste energiebesparingen opleveren," legt Jenny uit.

Vooruitkijkend volgt Jenny graag de ontwikkeling van grootschalige producten en design tweaks die gepland zijn voor 2023.

"In 2023 zullen we het ontwerp voor de grotere farms aanpassen, zodat bedrijven met meer dan 300 torens efficiënter kunnen werken. Dit soort farms zullen hun torens niet zo vaak verplaatsen, dus we willen iets ontwerpen dat daarmee rekening houdt en dat gemaakt is voor commerciële teeltbedrijven."

Voor meer informatie: 
Tower Farms
www.towerfarms.com

Publicatiedatum: