Singrow, een agtechbedrijf uit Singapore, is van plan binnen en buiten Azië te gaan groeien. Ook lanceert het bedrijf een nieuw concept met de naam Blooom.

In de komende 15 maanden zal het bedrijf zijn activiteiten met partnerbedrijven uitbreiden naar de Filipijnen, Thailand, Hong Kong en het Midden-Oosten, naast de huidige activiteiten in China, Indonesië en Singapore.

Naar verwachting zal deze uitbreiding de productiecapaciteit van klimaatneutrale producten met gebruikmaking van Singrows gepatenteerde tuinbouwtechnologie vervijfvoudigen. Verder zal de lancering van het cosumentenconcept Blooom ervoor zorgen dat de gewassen geteeld door de partnerbedrijven de consumenten zullen bereiken die op zoek zijn naar producten met een goede smaak, betere kwaliteit en geteeld is met behulp van duurzame, energiezuinige teeltmethoden.


Het team van Singrow (foto afkomstig van de National University of Singapore)

"Door de introductie van onze eigen zaailingen en gepatenteerde teeltprotocollen stelt Singrow onze partnerbedrijven in staat hun gewasvariëteiten uit te breiden. Daarnaast is het voor hen mogelijk producten te telen die superieur zijn in zowel smaak als kwaliteit, efficiënter en met een hogere opbrengst, Dat heeft niet alleen een positieve invloed op het levensonderhoud van de telers, maar ook op de grotere gemeenschap, omdat consumenten nu toegang hebben tot producten van een goede kwaliteit," zegt Dr. Bao Shengjie, CEO en Chief Scientist bij Singrow.

Smart Farm Platform
Singrow levert zijn eigen agtech-platform, Singrow Smart Farm, aan partnerbedrijven die daarmee op grote schaal hun klimaatneutrale gewassen kunnen telen. Door de combinatie van de door Singrow Smart Farm ontwikkelde rassen en het gepatenteerde teeltprotocol, de Fast Cultivation Method, kunnen telers nu producten kweken in verschillende klimaatomstandigheden en met kortere oogstcycli.

Een voorbeeld hiervan is Singrow's variëteiten van seizoensgebonden aardbeien die geteeld kunnen worden bij een temperatuur tussen de 20 en 28°C, in plaats van de gebruikelijke 4 tot 16°C. Bovendien kunnen partnerbedrijven ongeveer 20 keer meer opbrengst realiseren en de teeltduur verkorten met ongeveer 30% vergeleken met een conventioneel aardbeienteeltbedrijf van dezelfde grootte. Ook kunnen zij 40% energiezuiniger zijn in vergelijking met andere indoor vertical farms.Online introductie Blooom

Singrow kondigt ook de lancering aan van zijn consumentenconcept Blooom, wat is ontwikkeld voor veeleisende consumenten die op zoek zijn naar hoogwaardige, eersteklas producten die op een duurzame manier geteeld zijn.

Als onderdeel van de aankondiging zal Blooom zijn e-commerce platform introduceren, gelanceerd na de overname van online kruidenier Fresh4All. Met het e-commerce platform zullen de huidige gebruikers van Fresh4All duurzame gewassen kunnen kopen, geteeld met behulp van Singrows gepatenteerde precisietuinbouw-technologie, en aan huis geleverd kunnen krijgen. Het zal Singrows partnerbedrijven ook toegang geven tot een plug-and-play e-commerce platform om consumenten te bereiken en een gesloten tuinbouwecosysteem creëren met voordelen voor telers, retailhandelaren en eindverbruikers.

Assortiment gewassen
Andere door Singrow ontwikkelde klimaatneutrale gewassen zijn rijst, cherry-tomaten, blauwe bessen, boerenkool, choy sum en kailan en het bedrijf wil de technologie uitbreiden naar andere producten. Met dit assortiment aan gewassen, plantfysiologische technologie zoals Fast Cultivation Method en end-to-end agritech oplossingen zoals Singrow Smart Farm, zullen de partnerbedrijven van Singrow hun gewassen kunnen telen buiten hun traditionele klimaat-omstandigheden. Uiteindelijk zullen zij meer opbrengsten kunnen genereren in een kortere periode, maar toch energie-efficiënt en duurzaam blijven en zonder de tuinbouwgrond verder te belasten.MoU met RSP Architects

Singrow gaat een MoU (Memorandum of Understanding) aan met RSP Architects, de bedenkers van bekroonde gebouwen als Jewel Changi Airport en Funan, een winkelcentrum met een stedelijke farm op het dak in Singapore.

Deze samenwerking opent nieuwe deuren voor stadstuinbouw in commerciële ruimtes in Singapore en China en moedigt restauranthouders aan om te kiezen voor een "van farm tot tafel"-aanpak, waardoor hun overzeese import van producten wordt verminderd. Singrow en RSP Archtitects zullen samen benchmarkprojecten ontwikkelen om te laten zien hoe nieuwe tuinbouwoplossingen het ontwerpen van gebouwen en nieuwe retailhandelszaken ten goede kunnen komen.

Voor meer informatie: 
Shegjie Bao, directeur en mede-oprichter
Singrow Pte Ltd.
info@singrow.sg
www.singrow.net