Tuinbouwtechnologiebedrijf AmplifiedAg is een nieuw contract aangegaan met de USDA Agricultural Research Service voor de levering van extra geïntegreerde vertical farming onderzoekslaboratoria ter ondersteuning van de onderzoek naar bedekte, gecontroleerde teelt. De extra laboratoria verdubbelen effectief de capaciteit van het Controlled Environment Agriculture (CEA) Center of Excellence van het USDA, waar het agentschap zijn eerste project voor de indoor tuinbouw uitvoert.

"We zijn bijzonder trots dat het USDA opnieuw de technologie van AmplifiedAg heeft geselecteerd om zijn categoriebepalende CEA-onderzoek te bevorderen en uit te breiden. Dit eerste wetenschappelijk onderzoek in zijn soort zal leiden tot meer transparantie, innovatie en toepassing van indoor tuinbouwtechnologie en indoor geteelde producten, terwijl de uitdagingen worden aangepakt die onze wereldwijde voedsel- en tuinbouwsystemen beïnvloeden," aldus Don Taylor, CEO van AmplifiedAg.


Amplified's teeltcontainer

Om het onderzoek te starten, contracteerde de USDA-ARS in oktober 2021 voor het eerst AmplifiedAg om volledig geïntegreerde container farming onderzoekslaboratoria te leveren. Deze meest recente gunning is de derde keer in de afgelopen 11 maanden dat het agentschap de technologie van AmplifiedAg heeft geselecteerd om de missie van het centrum te ondersteunen en op te schalen.

Standaardiseren van teeltmethoden
Voordat het onderzoek van start ging, ontving de USDA bevestigingsbrieven van vertical farmleiders uit het hele land om de noodzaak van het onderzoeksproject verder te valideren. Het publieke onderzoek zal helpen bij het standaardiseren van teeltmethoden voor indoor farming operators in het hele land. Enkele van de belangrijkste onderzoeksgebieden zijn:

Uitgebreide CEA teelttoepassingen waaronder hydroponic en verticale teelt, LED-lichtspectrum impact analyse op plantengroei, hernieuwbare energie, voedingsstoffen optimalisatie, plantpathologie, plantenveredeling en selectie, en bestuiversexperimenten.


Amplified's NFT container 

Voor meer informatie:
AmplifiedAg
info@amplifiedaginc.com
www.amplifiedaginc.com


U.S. Department of Agriculture
+1 202 720 2791
askusda@usda.gov
www.usda.gov