Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vergeldt Vegetables vindt antwoord op personeelstekort door innovatieve krattenuitvouwlijn

Een oplossing voor het nijpend tekort aan personeel, dat is waar Vergeldt Vegetables met urgentie naar zocht. Door de recente ingebruikname van de innovatieve krattenuitvouwlijn van Reintjes Systems vond de Tienrayse ijsbergsla- en preiteler hierop een passend antwoord.

Meer dan alleen een oplossing voor het personeelstekort
Medio 2022 nam Vergeldt Vegetables contact op met Reintjes Systems met de vraag of er een passende oplossing gevonden kon worden voor het personeelstekort binnen Vergeldt Vegetables.
Na een aantal goede beeldvormende gesprekken ontwikkelde Reintjes Systems een maatwerk voorstel. Dit voorstel werd al snel omgezet in een opdracht. De ontwikkeling en realisatie van een compleet geautomatiseerde krattenuitvouwlijn werd hierdoor een feit.

Onlangs heeft Vergeldt Vegetables dan ook de totaaloplossing officieel in gebruik genomen. En daarmee vond de Tienrayse ijsbergsla- en preiteler niet alleen een antwoord op haar primaire vraag (een oplossing voor het personeelstekort). Ook zorgt het bedrijf met behulp van deze totaaloplossing dat de motivatie van haar personeel wordt verhoogd (minder arbeidsintensief werk en een ergonomisch werkklimaat). Daarnaast kunnen de geteelde groenten nóg sneller en verser verwerkt. En dat zorgt op z’n beurt voor een werkomgeving die zowel bijdraagt aan mens, planeet en welvaart.

Project Vergeldt Vegetables
Met de innovatieve krattenuitvouwlijn van Reintjes Systems kan Vergeldt Vegetables uiteenlopende klapkratten volautomatisch uitvouwen en intralogistiek verwerken. De oplossing is modulair opgezet en bestaat in zijn totaliteit uit een universele depalletiseerder, krattendraaimodule, krattenontstapelaar en -uitvouwer mét een automatisch uitwerpmodule, krattenstapelaar, rotatiemodule, universele palletiseerder, universele palletontstapelaar, pallet draaimodule en diverse pallet rollenbanen. Raadpleeg de ‘projectpagina’ of ‘onze oplossingen’ webpagina van Reintjes Systems om een indruk te krijgen van de functie en voordelen van iedere module.

Over Vergeldt Vegetables
Het in Limburg gevestigde Vergeldt Vegetables is ruim 35 jaar geleden opgericht door de vader van de gebroeders Ton, John en William Vergeldt uit Tienray. Jaren later namen de gebroeders het stokje over en ontwikkelde het bedrijf tot wat het nu is; een van de grootste specialisten op gebied van de teelt van ijsbergsla en prei. Dit doen de gebroeders op een oppervlakte van ruim 90 hectare grond, waar ze jaarlijks prei in grote getalen verpoten. Daarnaast geschiedt de teelt van ijsbergsla op een aanvullend perceel van ruim 140 hectare.

Voor meer informatie:
Reintjes Systems
Veulenseweg 4C
5809 EL Leunen
Tel.: +31 (0)6 43083525 
info@reintjessystems.nl 
www.reintjessystems.nl

Publicatiedatum: