Tijdens het Tuinbouw Congres dat op donderdag 6 oktober plaatsvond op de Floriade heeft boegbeeld Jaap Bond van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen het bluepaper ‘Horticulture Tomorrow’ in ontvangst genomen uit handen van Maren Schoormans. Dit rapport gaat in op de volgende vraag: hoe kan de concurrentiepositie en innovatiekracht van het internationale Controlled Environment Agriculture-cluster en haar in Nederland gevestigde leden behouden worden?

Deze blue paper is bedoeld om ondernemers die actief zijn op het gebied van Controlled Environment Agriculture (CEA) te ondersteunen met strategische inzichten die kunnen helpen om toekomstige uitdagingen aan te pakken. De inhoud is gebaseerd op een reeks discussies en workshops met een groep ondernemers en deskundigen uit het CEA-veld. Het biedt een reflectie op de huidige situatie met betrekking tot de concurrentiepositie en daagt bedrijven in de tuinbouwcluster uit om hun individuele en collectieve strategieën te heroverwegen.

De uitkomst van de gesprekken met de ondernemers geeft richting en aanbevelingen. Het is niet bedoeld om sluitend te zijn en ook niet om een gedetailleerd actieplan te geven, maar een startpunt voor de ontwikkeling van alternatieve strategieën ten aanzien van het ontwerp van waardeproposities, commercie en samenwerkingsverbanden.

Klik hier voor het rapport

Bron: Topsector T&U