Tholen - De afgelopen week vond in Madrid de Fruit Attraction plaats. Veel Nederlanders en Belgen gaven op deze beurs weer acte de pr├ęsence, zowel als exposant als bezoeker.

Veel gesprekken gingen over de uitdagingen waar iedereen mee te kampen heeft. Gesprekken over tekort aan water, personeel en productie, maar ook de hoge energieprijzen en de andere kostenstijgingen waren hot topics. Het lijkt ook een rem te geven op grote innovaties die anders vaak tijdens de beurs werden ge├»ntroduceerd. De significant lagere belichte teelt in Nederland zorgt ervoor dat de kaarten dit seizoen anders zijn geschud. Veel inkopers uit Noordwest-Europa proberen hun handel voor het komende winterseizoen vast te leggen. Spaanse leveranciers zijn daarentegen erg terughoudend met het afgeven van prijzen, maar zien wel de nodige kansen. Ook andere mediterrane leveranciers zitten op het vinkentouw. 

Wij hebben weer heel wat mensen op de gevoelige plaat vastgelegd. In deze fotoreportage ook foto's van de receptie bij de Haven van Antwerpen en Brugge. Volgende week volgen ook de links naar de internationale fotoreportages van onze FreshPlaza-collega's en de fotoreportage van de netwerkreceptie bij de Holland Fresh Group.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.