Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wageningen ontwikkelt tool om smaak te meten

Wageningen doet onderzoek naar technieken om de smaak en de smaakontwikkeling van tomaten te meten, zowel na de oogst als tijdens de groei. Hiertoe heeft men reeds een aantal verschillende technieken in ontwikkeling, waarbij hele kratten tegelijk 'gescand' kunnen worden en individuele tomaten door middel van een zogenaamde puntmeting kunnen worden doorgelicht. 

In onderstaande video vertellen Rick de Jong en collega's, allen onderzoekers aan de WUR, over het onderzoek waarbij de hele keten, van techniek tot veredeling en van handel tot telers, betrokken is. 

 

 

Publicatiedatum: