Uitkomst Tomaten Monitor Roamler week 37-39

Beste kwaliteitsbeoordeling voor trostomaten Fresh Solutions, Theeuwen Trostomatenkwekerij en Reichenau-Gemuse-Vertrieb in Duitse supermarkten

Tholen - Begin dit jaar introduceerde crowdsourcingsplatform Roamler in navolging op de Zachtfruit Monitor haar Tomaten Monitor, dat de complete data van het Europese tomatenschap inzichtelijk maakt in één overzichtelijk dashboard. Roamler startte de wekelijkse monitor dit jaar in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar inmiddels zijn ook de Belgische, Poolse en Franse markt aan het rijtje landen toegevoegd en er zijn plannen om ook uit te breiden met de Scandinavische landen.

Roamler verschaft alweer tien jaar partijen in de hele AGF-keten van veredelaars tot retailers gedetailleerde informatie en foto's door gebruik te maken van een smartphone community. Inmiddels zijn er abonnementsvormen voor zowel zachtfruit, vruchtgroenten als exoten gestart. Niets blijft onopgemerkt voor de Roamlers, zoals de consumenten worden genoemd die foto's van de producten maken en alle mogelijke data registreren van prijs, land van herkomst, merken, verpakkingsvorm en de positionering in het schap.

Een nieuwe parameter sinds enkele maanden is dat er zowel bij de Zachtfruit Monitor dat er bij de Tomaten Monitor dit jaar de component kwaliteit is toegevoegd. "Per product vragen we onze 'Roamlers' die de winkels bezoeken om op een schaal één tot tien de kwaliteit te beoordelen. Natuurlijk is dat een subjectief oordeel, dat beseffen we, maar we doen zoveel bezoeken dat het wel wat zegt over de gemene deler en zodoende een goed beeld geeft van de kwaliteitsperceptie bij de consument. We krijgen ook terug van onze abonnees dat de kwaliteit van alle data zich erg goed heeft ontwikkeld", verklaart Christiaan Rijnhout.

"En deze kwaliteitsbeoordelingen leveren hele interessante bevindingen op", vervolgt Christiaan. Zo bleek uit de data van de weken 37-39 dat bij het segment trostomaten en troscocktailtomaten in de Duitse supermarkten - in totaal werden 198 winkels van alle supermarktketens bezocht - er drie leveranciers 'by far' bovenuit staken. Zo werden de tomaten van Fresh Solutions, Theeuwen Trostomatenkwekerij en Reichenau-Gemuse-Vertrieb als beste door de Roamlers beoordeeld.

"Nu hebben we ook de uitslag van de slechtst presterende leveranciers, maar dat vond ik minder chique om te delen. Al je een abonnement neemt op de Tomaten Monitor kun je wekelijks zelf alle data checken. Inmiddels zijn bedrijven uit de hele keten geabonneerd op de Tomaten Monitor, variërend van zaadveredelingsbedrijven tot telersverenigingen, verpakkingsbedrijven, exporteurs en retailers. Dankzij deze monitors hebben zij de meest actuele data in handen en dat maakt hun positie sterker omdat zij eenvoudig trends kunnen signaleren!"

Voor meer informatie:
Roamler Nederland
Christiaan Rijnhout
NSDM -Plein 20 
1033 WC Amsterdam
Tel.: +31 (0)6 15294869 
christiaan.rijnhout@roamler.com   
www.roamler.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven